Obiteljska tragedija para iz malog stana na zagrebačkoj Savici

29.8.2014.
7:29
VOYO logo

Danas se u sklopu natjecateljskog programa Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji prikazuje hrvatsko-francusko-makedonsko-srpski film "Takva su pravila" redatelja i scenarista Ognjena Sviličića.

"Takva su pravila" je film o obiteljskoj tragediji sredovječnog para iz malog stana na zagrebačkoj Savici. "Htio sam snimiti uzbudljiv film o anonimnim ljudima", govori Sviličić, "i reći nešto o društvu u kojem živimo, društvu koje tolerira i potiče kaos, društvu koje nije briga. Više je istinitih događaja koji su me potaknuli da napišem ovaj scenarij. Kroz tragediju bračnog para koji se hvata u koštac sa sustavom, moj film posredno proziva institucije za nemar i upravo se na to odnosi naslov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam radio tako mentalno tešku ulogu, roditelja koji ostaje bez djeteta. Nikada mi se nije dogodilo da se tako asocijaliziram i, da se tako izrazim, hermetiziram, na relaciji set – zagrebački stan", objašnjava bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, koji uz Jasnu Žalicu tumači glavnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo