nedjelja, 24.05.2015.

'Ovo je u stilu inicijative''U ime obitelji' traže izuzeće GONG-a na referendumu

'U ime obitelji' traže izuzeće GONG-a na referendumu

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' podnijela je zahtjev Državnom izbornom povjerenstvu za izuzeće GONG-a kao nepristranog promatrača referenduma 1. prosinca.

"Budući da udruga GONG već duže vrijeme javno provodi svojevrsnu anti-kampanju protiv referenduma, očito je da aktivno i pasivno utječe na buduće birače.

Kako je anti-kampanja jednostrana i aktivistička, držimo da predstavlja zloupotrebu pozicije GONG-a u hrvatskom društvu i javnosti.

Zbog dugogodišnje pozicije GONG-a kao udruge koja 'obavlja djelatnosti nepristranog i nestranačkog praćenja, nadgledanja i unaprjeđivanja izbornog procesa', kod dijela birača ostavlja se dojam kako je anti-kampanja koju GONG provodi nepristrana i nestranačka - što nije točno. Ovakvom promjenom pozicije iz 'nepristrane' u aktivističku udrugu GONG aktivno otežava biračima donošenje informirane odluke o referendumskom pitanju", istaknuto je u priopćenju inicijative.

GONG ni ne želi promatrati diskriminatorni referendum


Izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić je pak poručio da "mi referendum, radi korektnosti, nećemo niti promatrati".

"To priopćenje je stvarno deplasirano jer zna se tko može promatrati izbore i referendum: GONG svakako i neke druge udruge imaju pravo promatrati referendum. Međutim, ovo je u stilu inicijative da ograničava prava drugima, kao što je i riječ i o ovoj inicijativi za promjenu Ustava. GONG radi korektnosti neće promatrati referendum zato što smo zauzeli jasan stav: dakle, ne možemo zauzeti nikakav drugi stav nego biti protiv ove inicijative koja je diskriminatorna i uperena protiv određene manjine. Ne znamo više što reći, osim što i dalje ne znamo tko financijski stoji iza ove inicijative o promjeni Ustava", poručio je Zelić.

Šaljite nam komentare

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

M.P./MediaServis
09.11.2013.
  • još vijesti
  • 'U ime obitelji' traže izuzeće GONG-a na referendumu

web preporuke

Komentari

web preporuke