subota, 23.05.2015.

Podivljale cijene na JadranuTuristi šokirani: sladoled 21, a pizza 70 kuna

Turisti šokirani: sladoled 21, a pizza 70 kuna

Iako većina građana jedva spaja kraj s krajem, cijene hrane i pića na Jadranu već su na početku turističke sezone počele divljati. Brojni domaći turisti ostali su neugodno iznenađeni cijenama u Rovinju, na Krku, Bolu na Braču, u Poreču...

Ledov sladoled King Double na moru stoji 21 kunu, Macho 13 kuna, a Snjeguljica nevjerojatnih devet kuna. Takvim cijenama bili su zatečeni Zagrepčani koji su se proteklog vikenda našli u Rovinju, na Krku te u Bolu na Braču.

"Ostao sam šokiran cijenom svog omiljenog sladoleda Snjeguljice od čak devet kuna, a za koji znam da svugdje u Zagrebu stoji pet kuna. Upitali smo i za objašnjenje prodavačicu, koja nam je samo šturo rekla da su takve cijene sladoleda na moru i da je vlasnik tako odredio. Šok i nevjerica mogli su nam se iščitati na licima, a sladoled nam je prisjeo", objasnio je Zagrepčanin Hrvoje Delač za Večernji list.

Ništa bolje nije prošla ni obitelj Pećnjak u kampu Glavotok u Krku.

"Otišao sam kćeri kupiti sladoled i jedan Macho platio 13 kuna! Ostali smo neugodno iznenađeni ovim strašno visokim cijenama! Razumljivo je da su cijene više na moru nego na kopnu, ali ovo je stvarno previše", kaže razočarani Zagrepčanin.

U Bolu na Braču cijena sladoleda King Double nevjerojatnih je 21 kunu, a u Zagrebu stoji 13 kuna.

Ledovi sladoledi svugdje u zemlji imaju gotovo istu cijenu.

"Ledo daje preporučene cijene, ali zakonski ne može tražiti od trgovaca da ih se pridržavaju", objasnili su iz Leda.

No, nisu samo cijene sladoleda te koje rastu. Cijene hrane i pića također divljaju. Tako, primjerice, ako želite uživati u jutarnjoj kavi (crnoj!) na terasi uz pogled na more, morat ćete izdvojiti i 15 kuna na Hvaru.

Obožavatelji pizze morat će u pojedinim restoranima izdvojiti i do 70 kuna za jednu (Romeo u Rijeci), a cijene morskih specijaliteta penju se i do 170 kuna samo za jednu osobu, dok na kopnu takva plata stoji oko 120 kuna.

Visokim cijenama neugodno su iznenađeni i strani turisti, piše Večernji list.

Prethodni članci:


Nije dobro – turizam u travnju podbacio za 5,5% (07.06.2010.)
Bosanci neće na Jadran, odoše u Tunis i Tursku (14.05.2010.)
Turizam u Hrvatskoj mogu spasiti samo niže cijene! (16.03.2010.)

Danas.hr
08.06.2010.
  • još vijesti
  • Turisti šokirani: sladoled 21, a pizza 70 kuna

web preporuke

Komentari

web preporuke