nedjelja, 24.05.2015.

Jadranka Kosor:'Tko je Milanović da mene poziva na razgovor?'

'Tko je Milanović da mene poziva na razgovor?'

'U ovoj euforiji Milanović želi ostaviti dojam da on pokreće neku inicijativu, a istovremeno mu na stolu stoji moj poziv na koji ne odgovara već pola godine', prokomentirala je Kosor Milanovićev poziv na razgovor.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u pobjedničkoj je noći posve neočekivano i ničim izazvan ponudio ruku suradnje premijerki Jadranki Kosor na rješavanju gospodarske krize.

Podsjetio je kako je u 2009. 70 tisuća ljudi ostalo bez posla, naglasio kako je doneseni proračun neozbiljan i kazao da ne može riješiti postojeće probleme, te ukazao na nastanak problema i pri pokretanju interventnog fonda za pomoć gospodarstvu.

"Ozbiljni problemi su pred nama, imamo neke ideje kako se nositi s njim i zato nudimo Jadranki Kosor da već sutra sjednemo, i u četiri oka i zajedno s našim timovima, te otvorimo dijalog o gorućim problemima proračuna i države", izjavio je Milanović.

No, naglasio je kako ne nudi suradnju nego politički dijalog. Iz HDZ-a i Vlade stigla je, međutim, oštra reakcija na Milanovićev istup.

"Molila bih predsjednika SDP-a da preformulira svoju izjavu i kaže: prihvaćam poziv predsjednice Vlade za razgovore koji mi šalje već šest mjeseci. U ovoj euforiji Milanović želi ostaviti dojam da on pokreće neku inicijativu, a istovremeno mu na stolu stoji moj poziv na koji ne odgovara već pola godine. Čak je jednom preko novina otkazao već dogovoreni sastanak. Ja sam predsjednica Vlade, tko je on da mene poziva?!", uzvratila je premijerka Milanoviću podsjećajući da ju je odbio kada su trebali razgovarati o Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom.

Ujedno je poručila Milanoviću da "odijeli dužnost predsjednika Republike od SDP-a, stranke kojoj je na čelu", te dodala kako od Ive Josipovića očekuje dobru suradnju na dobrobit Hrvatske, piše Novi list.

Net.hr
11.01.2010.
  • još vijesti
  • 'Tko je Milanović da mene poziva na razgovor?'

web preporuke

Komentari

web preporuke