petak, 22.05.2015.

Digitalne mukeTisuće Dalmatinaca od 29. lipnja ostat će bez tv slike

Tisuće Dalmatinaca od 29. lipnja ostat će bez tv slike

Gašenjem 103 pretvarača male snage, tzv. analogna otoka, koji su bili postavljeni u naseljima gdje nije bilo moguće uhvatiti digitalni signal, brojna dalmatinska mjesta ostat će bez televizijske slike. I one za koju plaćaju tv pretplatu, a s čijim prijamom su i dosad imali problema.

Gašenjem analognog signala Hrvatske televizije tisuće gledatelja diljem Dalmacije mogle bi ostati bez programa nacionalne televizije. S 29. lipnjem ugasit će se 103 pretvarača male snage, tzv. analogna otoka, koji su bili postavljeni u naseljima gdje nije bilo moguće uhvatiti digitalni signal.

HTV se loše ili nikako ne može vidjeti u Baćini, Bisku, gornjim selima Dubrovačkog primorja, Stonu, Milni na Braču, okolici Knina, a zanimljiva je situacija u Vrgorcu i općini Pojezerje gdje se televizija Federacije BiH vidi odlično, dok se signal HTV-a može naći tek u tragovima.

Neovisno o tome što ne mogu pratiti televizijski program javne dalekovidnice tamošnji žitelji plaćaju pretplatu. Stoga su, piše Slobodna Dalmacija, itekako ljuti što njihov problem nitko nije riješio.

U tvrtki Odašiljači i veze d.o.o. rješavanje problema vide u instaliranju digitalnih TV kartica, koje će omogućiti preko satelita praćenje HTV-ova programa.

"Gledateljima koji žive na područjima 'analognih otoka' početkom ožujka poslali smo obavijest o gašenju analognih pretvarača na njihovu području i pozvali ih da nam se jave kako bismo im, bez naknade, poslali HRT satelitske kartice, a koje će omogućiti nesmetan prijam programa HRT-a preko satelita", poručuju iz tvrtke Odašiljači i veze navodeći kako na terenu ne bi trebalo biti većih problema budući da je prijam televizijskog programa HRT-a moguć je i preko kabelskih ili internetskih (IPTV) mreža raznih operatora.

Vezani članci:


Talijani tuže HRT zbog ometanja signala u Italiji?! (20.04.2011.)
Dragi Talijani, ostavite nam konačno TV signal na miru (08.02.2011.)

Danas.hr
20.06.2011.
  • još vijesti
  • Tisuće Dalmatinaca od 29. lipnja ostat će bez tv slike

web preporuke

Komentari

web preporuke