subota, 30.05.2015.

Skandal u SlavonijiSado-mazo svećenik pokupio stvari i nestao

Sado-mazo svećenik pokupio stvari i nestao

Svećenik Marko Tomušić, čije su obnažene fotografije dospjele u javnost krajem travnja, uskoro će biti i službeno premješten iz župe Berak. On je već na godišnjem odmoru te je svoje stvari pokupio i nestao.


Uskoro će se okončati priča koja je potresla slavonsku i hrvatsku javnost, a župnika Marka Tomušića još početkom svibnja 'otjerala' na godišnji odmor na neodređeno vrijeme.

''Prema novim dekretima, od 18. kolovoza velečasni će Tomušić biti razriješen službe župnika pa će u Berak doći novi župnik. Ovo su jedine informacije kojima raspolažemo'', izvijestila je Martina Kuveždanin iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Inače, svake godine u ovo doba Biskupija donosi dekrete o premještajima. Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja od 9. svibnja ima privremenog upravitelja. Iz sela je upravo tada otišao Tomušić, koji se u njemu, pričaju nam mještani, u međuvremenu gotovo da i nije pojavljivao.

''Vidio sam ga samo jednom i nakon toga je pred župni ured dolazio nekakav kombi pa pretpostavljam da je tada pokupio svoje stvari. Čuo sam da je prvo otišao na odmor u Švicarsku, a gdje je sada, ne znamo'', priča jedan mještanin.

Tomušićev premještaj za stanovnike je ovog malog sela logičan slijed. Najbolje je to rješenje, kažu, i za njih i za župnika.

''Kada bismo izbrisali taj nemili detalj, on bi i dalje bio naš omiljeni župnik. Nikada nitko, ni u školi, ni među župljanima, nije imao pritužbe na njega. I kada se sve ovo događalo, imali smo strpljenja'', ističe mještanin. Neobično im je ranije bilo, dodaje, tek svećenikovo oblačenje, ali smatrali su da samo drži do sebe.

Podsjetimo, Marko Tomušić razgovarao je u travnju preko Skypea s poznanikom Ilijom Lutrovim iz Novog Sada. Bio je odjeven samo u crne tange i zadovoljavao se raznim pomagalima. Nije znao da ga ja nakon nekoliko večeri takve komunikacije Lutrov odlučio snimiti. Lutrov je kasnije priznao kako je sve učinio radi novca. Fotografije je prodao medijima za tisuću eura.

Tomušić je u središtu skandala bio i prije deset godina, kada ga je maloljetni nećak optužio za napastovanje. Policija je kasnije odbacila prijavu, a svećenik je ubrzo premješten u Berak. I tada i nedavno velečasni je kako je žrtva podmećanja, namještaljke i ucjene.

Vezani članak:


Perverzni župnik 'nestao' iz slavonskog sela Berka (05.05.2011.)

Agencija Vlm|Danas.hr
19.07.2011.
  • još vijesti
  • Sado-mazo svećenik pokupio stvari i nestao

web preporuke

Komentari

web preporuke