petak, 29.05.2015.

ŠAMAR TURIZMUOštar prosvjed Vlade na BBC-jev prilog

Nakon što je britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo svoje građane na Hrvatsku kao opasnu zemlju, Vlada RH odlučila je njihovom veleposlaniku uputiti oštar prosvjed.

Oštar prosvjed Vlade na BBC-jev prilog


Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje građane da pri odlasku na ljetovanje u Hrvatsku budu svjesni da je to zemlja puna organiziranog kriminala, u kojoj se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko atentata na važne osobe.

Vijest je to koju je za BBC prenio novinar Matt Prodger.

Reporter svoju priču započinje iskazima svjedoka iz Hrvatske koji su opisali kako su izgledali atentati na Ivu Pukanića i Ivanu Hodak.

Nakon toga zaključuje da se ti slučajevi ne nalaze na turističkim razglednicama Hrvatske i nisu poznati posjetiteljima dalmatinske obale, pa vjerojatno zbog toga na njih upozoravaju britanske vlasti.

BBC prenosi kako su građani Hrvatske uvjereni da zemljom vladaju ratni profiteri koji su se obogatili švercajući oružje tijekom rata. Uz kriminal, kao veliku boljku zemlje, navode korupciju podsjećajući na aferu iz Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Ministar Ivan Šimonović opovrgnuo je tvrdnju BBC-jeva novinara koji smatra da su političari iznad zakona.

Prodger također upitnom smatra i slobodu medija u Hrvatskoj navodeći kako su neki novinari pretučeni, dok su brojni pod policijskom zaštitom. Dodaje i da će takva Hrvatska teško u Europsku uniju.

Vlada RH uputit će oštar prosvjed britanskoj vladi zbog televizijskog priloga na BBC-ju koji je Hrvatsku okarakterizirao kao zemlju u raljama organiziranog kriminala i u kojem su britanski turisti pozvani na oprez. Ocjene u prilogu nazivaju netočnima i zlonamjernima. Neslužbeno je najavljeno kako će Vlada još hitno pozvati britanskog veleposlanika na razgovor, javlja Jutarnji.


Net.hr
16.04.2009.
  • još vijesti
  • Oštar prosvjed Vlade na BBC-jev prilog

web preporuke

  • roditelji.hrKritiziranje

    Kritiziranje

Komentari

web preporuke

  • roditelji.hrKritiziranje

    Kritiziranje