petak, 29.05.2015.

Bivši saborski zastupnikJerko Rošin se maskirao i predstavio Uprknuće

Jerko Rošin se maskirao i predstavio <em>Uprknuće</em>

U Gradskom kazalištu lutaka u Splitu je u utorak navečer promovirana knjiga Uprknuće autora Jerka Rošina, bivšeg saborskog zastupnika i prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera. Autor je na promociju došao maskiran.

Na neobičnoj promociji zbirke čudnovatih saborskih pjesmica Uprknuće upriličenoj na Pokladni utorak i sam autor Jerko Rošin zamaskirao se u fotoreportera - toliko dobro da ga gotovo nitko, dok na kraju promocije nije progovorio, nije prepoznao. Promociji Rošinovog najnovijeg uratka nazočili su mnogi, među njima Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, Stanko Poklepović-Špaco, bivši trener Hajduka te Milan Štrljić, bivši intendant HNK Split.

O Jerku Rošinu i njegovoj zbirci od 158 čudnovatih pjesmica saborskih koje predstavljaju zapravo satirični rezime njegovih dana provedenih u saborskim klupama, govorili su Zoran Bošković, Danko Plevnik i Saša Ljubičić.

'Rošinova prednost je što je bio samo gost-političar'


Premda je Rošin bio u politici, a politika je kurva, on je ostao isti i nije okrenuo leđa (ne)prijatelju, rečenica je koja se provlačila tijekom promocije na koju su mnogi stigli pod maskama.

U zbirci Uprknuće Jerko Rošin ruga se politici i političarima, poglavito uvlakačima. "Ovim pokazuje svoj književni karakter, ne želi sudjelovati u identificiranju izmetnutih političara", rekao je Plevnik istaknuvši kako je Rošinova prednost što je bio samo gost-političar.

"Od nekadašnje mrge, postao sam kvrga...Bilo mi je lijepo, dok sam gledao slijepo...Sad sam opet doma, sad mi je sve lijepo...", kazao je Rošin.

Na upit što će biti s HDZ-om, bivši predsjednik Sabora Luka Bebić odgovorio je kako idu dalje i kako su spremni očistiti iz stranke ono što nije dobro. A s obzirom da se i on bavi pisanjem, najavio je kako možemo očekivati i njegovu zbirku haiku pjesama. Otkrio je kako piše i političke memoare, ali još je u dilemi koliko će biti "široki i zanimljivi".

Agencija Vlm|Danas.hr
21.02.2012.
  • još vijesti
  • Jerko Rošin se maskirao i predstavio Uprknuće

web preporuke

  • preporucamo.comNovo: usporedba mobitela

    Novo: usporedba mobitela

Komentari

web preporuke

  • preporucamo.comNovo: usporedba mobitela

    Novo: usporedba mobitela