subota, 23.05.2015.

Svijet o krvavim sukobima:Hrvatska ključa - spremaju se novi prosvjedi

Hrvatska ključa - spremaju se novi prosvjedi

'Nakon drugog prosvjeda u nekoliko dana u kojem je došlo do sukoba s policijom očito je da Hrvatska ključa', pišu svjetski mediji izvještavajući o neredima koji su u subotu potresli Zagreb i Hrvatsku. Fotografije okrvavljenih građana obišle su svijet.

Policija u Zagrebu sukobila se s 15.000 prosvjednika koji su protiv trenutne Vlade, piše Associated Press, te dodaje da su građani policiju gađali ciglama i kamenjem.

Agence France Press izvještava o mirnom prosvjedu, ali i o huliganima koji su napali policiju. Dodaje se da je tijekom nereda uhićen njihov fotograf jer se nije želio maknuti po naređenju policije.

Dok Austrijanci pišu da ''Hrvatska ključa'', te najavljuju nove prosvjede, talijanski mediji pišu da je 15 tisuća prosvjednika došlo bodriti branitelje i generale kojima se sudi za ratne zločine.

Reuters izvještava da je prosvjed organiziran zbog hrvatskog branitelja Tihomira Purde, te da je ipak riječ o svojevrsnom iznenađenju jer su hrvatski ratni vojni veterani godinama bili čvrsta podrška HDZ-u.

Mediji iz Srbije pišu ''ustaškoj ikonografiji koja je isticana tijekom prosvjeda'', a dodaje se da se ostavka Vlade tražila i u Osijeku.

Slovenski dnevnik Delo zaključuje kako su veliki prosvjed protiv aktualne vlade Jadranke Kosor zasjenili huligani.

Više o temi: Prosvjedi

Vezani članci:


'Uloga policije je štititi narod od lopova, a ne lopove od naroda' (27.02.2011.)
VIDEO: Ozlijeđeni i krvavi građani slika su Zagreba (26.02.2011.)
Neredi i u Osijeku, na ulicama tisuću ljudi! (26.02.2011.)

Danas.hr
27.02.2011.
  • još vijesti
  • Hrvatska ključa - spremaju se novi prosvjedi

web preporuke

Komentari

web preporuke