ponedjeljak, 25.05.2015.

Žalit će se na suduHRT napravio tri greške, svaku plaća 100.000 kuna

HRT napravio tri greške, svaku plaća 100.000 kuna

Agencija za elektroničke medije prije dva tjedna izrekla je tri prekršajna naloga HRT-u zbog kršenja zakonskih odredbi o oglašavanju. Svaki je nalog na iznos od 100.000 kuna, koliko Agencija može maksimalno odrediti a da slučaj ne prepusti prekršajnim sudovima.

Prvi nalog odnosi se na sponzorirani prilog emitiran a da gledatelji nisu znali da je riječ o reklami (prilog u 'Dobro jutro, Hrvatska' – 'Vježbajte s nama'), drugi na prikriveno oglašavanje u Dnevniku (nisu sakrili sponzorski logo na majici Dubravka Šimenca), a treći nalog se odnosi na prekoračenje zakonom dopuštene minutaže reklama po satu. Riječ je o devet slučajeva u lipnju, a prekoračenja su bila od 15 do 48 sekundi.

"Svih devet puta HRT je prekoračio dopušteno vrijeme u terminu od 19 do 22 sata na Drugom programu", kažu u Agenciji za elektroničke medije. Tada su na programu uglavnom bile utakmice Europskog nogometnog prvenstva, a reklame su tad vrlo skupe, piše Večernji list. Također, agencija je za prekršaje izrekla nalog i odgovornoj osobi (kazna od 10.000 do 100.000 kn), a to je bivši šef uprave HRT-a Josip Popovac.

V. d. glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet najavio je žalbe. Neslužbeno se doznaje kako će HRT obrazložiti da je za utakmica prekoračio oglasno vrijeme jer je stalno morao vrtjeti FIFA-in logo, a inače ga obično prekorači kad zbog priloga uživo koji se odulje mora neplanirano prebaciti reklamu u sljedeći sat.

Danas.hr
15.09.2012.
  • još vijesti
  • HRT napravio tri greške, svaku plaća 100.000 kuna

web preporuke

Komentari

web preporuke