subota, 23.05.2015.

Josipović uzvraća:'Bandić se razveo da bi mogao otkupiti stanove'

'Bandić se razveo da bi mogao otkupiti stanove'

'On govori o moralu?! Pa on je prekršio sveti sakrament braka, razveo se kako bi kupio dva društvena stana, a zakon je dozvoljavao samo jedan', odgovorio je na optužbe SDP-ov predsjednički kandidat.

Nakon što ga je Milan Bandić optužio za izvlačenje novca iz propale Komercijalne banke, što je kako je rekao u petak nemoralno i na rubu kaznenog djela, Ivo Josipović je svom protukandidatu poručio:

"Milan Bandić je poznat kao veliki stručnjak za kazneno pravo. On govori o moralu?! Pa on je prekršio sveti sakrament braka, razveo se kako bi kupio dva društvena stana, a zakon je dozvoljavao samo jedan. Svom kumu je namjestio poslove s Gradom vrijedne više od milijardu kuna", rekao je Josipović, optužujući Bandića da je iz njegova stožera lansiran i paraobavještajni uradak s izmišljenim aferama drugih kandidatima.

"Blato i prljavština je Hrvatska koju bi i imali s Milanom Bandićem!", rekao je Josipović.

Bandić je Josipovića optužio da je koristio pogodnost člana nadzornog odbora Zlatice, tvrtke kćeri Posmrtne pripomoći, da izvuče supruginih, majčinih i svojih 138.000 njemačkih maraka, a mimo ostalih građana kojima je u toj banci ostalo 68 milijuna, a Gradu Zagrebu 38 milijuna kuna.

"Bandić opet laže. Izvukao je slučaj star 13 godina kako bi ga netočno interpretirao", kaže Josipović. Objasnio je kako je prebijanje potraživanja od Komercijalne sa Zlaticom bio pravni posao zaključen prije stečaja banke, te da u tom poslu on uopće nije niti bio stranka u postupku.

Josipović je piše Jutarnji list pokazao i presudu Trgovačkog suda iz 2006., na koju se stalno poziva Bandić. Prema toj presudi tuženik odnosno Zlatica je zaista dužna vratiti novac.

"No, onda će banka vratiti Zlatici i svi će biti na nuli. Nitko neće izgubiti niti jednu kunu", kaže Josipović.

Blato iz kojega je izašla batina ta Rađenovića


SDP-ovac je prozvao Bandića da je glavni krivac što je Grad u Komercijalnoj banci izgubio novac iako je tada u Zagrebu na vlasti bio HDZ: "To što je u Banci propalo 38 milijuna gradskih kuna može samo nesposobni gradonačelnik koji je osiromašio Grad za desetke milijuna kuna".

"On je uprljao sve do čega je došao, pa sada želi i sve druge uprljati i uvaljati u blato. Blato iz kojega izlazi korupcija, blato iz kojeg je izašla batina kojom je Rađenović dobio po leđima. Vjerujem da će građani to prepoznati i da neće dozvoliti da prljavom igrom uprlja demokraciju i izbore u Hrvatskoj", poručio je Josipović.

Prethodni članci:

'Tko tebe kamenom, ti njega sarmom' (01.01.2010.)'Bandić tumači zakon izvrćući mu smisao i svrhu' (28.12.2009.)

Net.hr
02.01.2010.
  • još vijesti
  • 'Bandić se razveo da bi mogao otkupiti stanove'

web preporuke

Komentari

web preporuke