Nakon sunca i toplog vremena, opet zahladenje - a moguc i snijeg

Protekli je tjedan u Dalmaciji meteoroloski bio jedan od najekstremnijih proteklih godina. Prva marcana bura donijela je pad temperature zraka i visednevnu buru koja je nacinila mnogo stete.

10.3.2015.
7:35
VOYO logo

KOPNO

U utorak ce biti ugodno i zdravo vrijeme. Bit ce suho, a ocekujemo i duza suncana razdoblja. Dan uz puno sunca i slab vjetar, bit ce ugodno toplo uz najvisu temperaturu u vecini mjesta oko 12 ili 13 Celzijevih stupnjeva. Bioprognoza odlicna, pa cemo se osjecati jako dobro pise Crometeo.hr.

U srijedu u pocetku suho i djelomicno suncano. Jutro prohladno sa slabim mrazom, a najvisa dnevna temperatura polako ce rasti prema 15 Celzijevih stupnjeva. Naime, dolazi nam lagana juzina pa ce zato malo zatopliti. Vise oblaka ocekujemo popodne i osobito navecer kad mozda padne i malo slabe kise, u gorju malo snijega. Oborina ce biti malo i relativno brzo ce prijeci preko nas. Zapuhat ce umjeren, krajem dana i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga polovica tjedna ce biti promjenjivija i opet malo hladnija. Naime, dolazit ce nam malo vlazniji i hladniji zrak s istoka i sjeveroistoka. On u sebi nema jako puno vlage pa se ne ocekuju neke obilnije oborine, ali ce uz vise oblaka ipak postojati mogucnost za slabu kisu, u visim predjelima i malo slabog snijega. Puhat ce umjeren i jak vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a najvisa dnevna vecinom izmedu 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Slicni vremenski uvjeti zadrzat ce se onda i u petak i tijekom vikenda. Vise oblaka nego sunca, a moguca je povremeno i nekakva slaba kisica, u gorju slab snijeg. Bit ce svjeze uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistocni vjetar. Taj vjetar dodatno pojacava osjecaj hladnoce. Inace, ozujak je kod nas najvjetrovitiji mjesec u godini pa nas ne treba cuditi da stalno nesto puse. Jutarnja temperatura bit ce oko nule, u slucaju vedre noci bez vjetra i do -5?C, a najvise dnevne vrijednosti uglavnom od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JADRAN:

U utorak ce u vecini predjela biti pretezno suncano i suho. U srednjoj i juznoj Dalmaciji u drugom dijelu dana bit ce promjenjive naoblake, rijetko gdje uz mogucnost za vrlo malo kise. Puhat ce slaba do umjerena bura, podno Velebita pojacana, a u Dalmaciji popodne slab vjetar zapadnih smjerova. Najvise dnevne temperature vecinom od 11 do 16?C.

Pretezno ili djelomicno suncano bit ce tijekom srijede, u vecini predjela i suho. Jos je u noci u Konavlima moguca slaba kisa. Popodne i navecer vrlo malo kise moze pasti samo ponegdje na sjevernom Jadranu. Ujutro ce puhati slaba do umjerena bura, danju vecinom slab vjetar sa zapada i sjeverozapada. Krajem dana na sjevernom Jadranu zapuhat ce jaka bura. Jutarnje temperature zraka bez vece promjene, danju ce biti malo vise u odnosu na utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelomicno suncano s promjenjivom naoblakom i vecinom suho bit ce tijekom cetvrtka. Puhat ce umjerena do jaka bura i tramontana. Tako cetvrtak donosi drugu marcanu buru koja nece biti ni blizu prvoj, niti po jacini, niti po trajanju. Jutarnje temperature u laganom porastu, a najvise dnevne u laganom padu i bit ce vecinom od 9 do 14?C.

U pretezno suncani petak puhat ce slaba do umjerena tramontana, u Dalmaciji jos ponegdje i pojacana. Jutro i vecer bit ce prohladno, u zaobalju blizu 0?C, uz obalu od 5 do 9?C. Najvise dnevne temperature od 8?C u Zagori do 13?C na otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota ce biti djelomicno suncana i suha. Puhat ce vecinom umjerena bura. Bit ce prohladno, osobito nocu i ujutro, kada ce u zaobalju ponegdje biti i mraza. Najvise dnevne temperature vecinom od 9 do 14?C.

U nedjelju djelomicno suncano s promjenjivom naoblakom. Krajem dana sve vise oblaka, a na moru moze pasti i vrlo malo kise. Ujutro slaba do umjerena bura, do vecer ce zapuhati slabo jugo. Zadrzat ce se prohladno za dio godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo