vrijedni djelatnici 'čistoće' / Znaju kako im zahvaliti: Za 70 zadarskih čistača pripremili posebnu gozbu

Zadrani znaju kako se zahvaliti svojim sugrađanima na trudu i radu. Kalelarga blista zahvaljujući njima, a zbog predanosti poslu za njih danas posebna gozba! Sedamdeset zadarskih čistača okupila je poznata zadarska ugostiteljska obitelj, a oni su njima zahvalili na svoj način.

5.10.2014.
19:43
VOYO logo

Zdravica, druženje s kolegama i pjesma za dobru zabavu.

Nakon napornog rada našli su i oni vremena za predah. Obitelj poznatog zadarskog ugostitelja odlučila je počastiti 70 zadarskih čistača ulica iz gradske "Čistoće".

"Nije lako po kiši onu metlu i karijolu vući. Zeru manje od 500 kila kad se napuni", kaže čistač Ljubomir Jokin.

"Drago mi je nas se gospodin Pavin sjetio. Ne bih ulazio u to zašto nije firma ili sindikat, ali dobro da netko je", kaže čistač Žarko Jusup.

U Erikovom restoranu strani turisti često hvale čistoću grada.

"Ovaj put mi je zbilja bio gušt počastiti njih jer su oni ambasadori grada Zadra. Grad je čist k'o suza. I ambasadori su hrvatskog turizma", kaže ugostitelj Erik Pavin.  

Na stol su stizali riblji specijaliteti kuće

"Za predjelo su gavuni frigani, imamo inćune i salatu od sipe. Nakon toga imamo školjke na buzaru i lešo, a iza toga glavno jelo ribu na gradele, lignje u fornu sa kumpirima i brudet sa palentom. Za desert imaju štrudlu od jabuke, imaju tortu od čokolade i tiramisu", kaže kuhar Frane Grdović.

Vrijedni djelatnici Čistoće u goste nisu došli praznih ruku. A uz ostale poklone, nezaobilazna je bila i prava, "profi" metla od vrbova pruća.

"Ja mislim da bi tribalo biti i više ovako ljudi da prepoznaju rad i da cijene rad maloga čovjeka", kaže čistač Vladimir Bratović.

A svi su se složili i da lijepo druženje gradskih čistača mora postati tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo