JURKOVIĆ ZA RTL / 'Žrtva i život Rudolfa Perešina svima su nam primjer kako čovjek voli svoju domovinu'

Gost RTL Danasa bio je general bojnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH

1.5.2020.
22:15
VOYO logo

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general bojnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio svima koji su sudjelovali u operaciji Bljesak, a posebno onima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Vrhunski je to isplanirana i provedena operacija, bila je potrebna da bi proveli brzo i munjevito i postigli sve ciljeve: poraz protivnika oslobađanje zapadne Slavonije iI njezino komunikacijsko povezivanje s ostatkom Hrvatske the izbijanje na rijeku Savu i državnu granicu – za to je potrebna i prevlast u zračnom prostoru što smo u to vrijeme imali – u to je vrijeme hrvatsko ratno zrakoplovstvo imalo 71 nalet u ta dva dana’’, istaknuo je za RTL Danas Jurković u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Ivanom Franić.

Na borbenom zadatku u akciji Bljesak 2. svibnja 1995. poginuo je i jedan od heroja Domovinskog rata Rudolf Perešin, koji je 25. listopada 1991. godine, MiG-om 21 poletio s bihaćkog aerodroma i spustio se u Austriji, na aerodrom pokraj Klagenfurta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Njegova žrtva, njegov život svima nam je primjer kako čovjek voli svoju domovinu i u znak svega toga avion će imati posebno mjesto u Muzeju Domovinskog rata koji bi trebao biti otvoren za pet godina’’, kazao je Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo