ZONA SUMRAKA: / Banka mu traži 35.325 kuna zbog duga od - pet dinara!

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić

Tri dana prije isteka prošle godine Općinskom sudu u Zadru dostavljena je "zakašnjela žalba" na pokušaj ovrhe radi naplate duga u predmetu koji traje od 1992. godine!

8.1.2016.
11:25
Pixsell, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Zadranin (podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije koja donosi bizarnu priču) 1992. godine Ljubljanskoj banci ostao dužan 5,097 hrvatskih dinara što je konverzijom prevedeno u 5,9 kuna. Povrat duga Ljubljanska banka je zatražila 17. travnja 1992., a Općinski je sud mjesec dana kasnije donio rješenje o izvršenju.

Na Općinskom sudu u Zadru 11. srpnja 1994., sudac je donio odluku, izračunao je iznos dospjelog dugovanja i taj je iznos istog dana u cijelosti podmirio. Kao dokaz, u sudskom spisu priložio je uplatnice. Nakon toga, 6. kolovoza 1996. godine Sud je donio rješenje u kojem potvrđuje kako je 11. srpnja 1994. godine u potpunosti izvršeno rješenje o izvršenju od 14. svibnja 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je vjerovao da je okončao sudski postupak zbog niti 6 kuna, no prevario se.

Dug narasato na 4.100 kuna

Ljubljanska banka se žalila pa je predmet vraća Općinskom sudu na ponovno postupanje. Odazvao se Sudu i ustvrdio kako je 11. srpnja 1994. godine u cijelosti podmirio dugovanje banci. Druga strana nije pristupila Sudu po pozivu, a niti je Sud donio kakvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon punih deset godina šutnje s Općinskog suda 2004. godine stiže mu nalaz vještaka o dospjelom dugovanju od 4.100 kuna. Zadranin za shodno nije uzeo u obzir to vještačenje, jer nije bilo popraćeno nikakvom sudskom odlukom da ga moram izvršiti.

Sljedeći korak dolazi 4. rujna 2015., dakle više od 11 godina potpune tišine od strane Suda, kada Općinski sud donosi rješenje o obustavljanju izvršenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po žalbi Ljubljanske banke na to rješenje, Županijski sud već 23. rujna 2015., donosi rješenje po kojem se predmet opet vraća sudu prvog stupnja na rješavanje i donošenje odluke, priča ogorčeni klijent koji 1. prosinca prošle godine nije zatečen u svom stanu pri pokušaju ovrhe.

Poziv koji je šokirao

Nakon sedam dana se javio sudskom ovršitelju, a oni su mu dali ime odvjetnika koji zastupa banku. Ono što mu je rekao odvjetnik ga je šokiralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam po čijoj odluci i za koji iznos mi je pokušana ovrha, a u telefonskom razgovoru s odvjetnikom Ljubljanske banke d.d. Zagreb, on mi priopćava kako je moje dugovanje Ljubljanskoj banci sada 35.325 kuna te nudi neke opcije plaćanja odjednom ili na otplatu", kaže za Slobodnu Dalmaciju Zadranin koji je se potom opet obratio sud.

Astronomskih 35.325 kuna ne želi vratiti

Njegov predmet zbog navodnog duga od nekoliko dinara traje više od 23 godine, a kada će biti okončan, može se samo nagađati. Tvrdi da nije kriv te da nikada nije imao priliku žaliti se. Odlučan u svojoj namjeri da Ljubljanskoj banci neće vratiti astronomskih 35.325 kuna nastalih navodno od mizernih 5,9 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOME ĆE PRIPASTI? /

Godišnje se provede desetak ovrha nad djecom

Image
KOME ĆE PRIPASTI? /

Godišnje se provede desetak ovrha nad djecom

ZAMJENA IDENTITETA: Maloljetniku stigla treća ovrha na osobu koja je umrla prije 8 godina

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo