ZET / je hladno odbio uzeti mojih 2.900 kuna!

Zbog korekcija cijena ZET-ovih usluga, zabranjena je prodaja godišnjih karata za tramvaje i autobuse.

20.1.2012.
14:14
VOYO logo

''Dobar dan, želio bih kupiti jednu godišnju kartu'', obratio sam se gospođi za šalterom u poslovnici ZET-a u Petrićevoj ulici, na što mi je ona odgovorila da je godišnju kartu nemoguće sada kupiti. Na moj upit zašto, gospođa je skrenula pogled s ekrana prema meni i rekla da se čeka korekcija cijena.

Tada sam odlučio zatražiti mjesečni pokaz za veljaču, a gospođa mi je pojasnila da mogu kupiti mjesečni pokaz po cijeni od 290 kuna, ali da vrijedi samo do kraja ovog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljan objašnjenjima gospođe za šalterom zašto ne mogu sada kupiti pokaz i na taj način nešto uštedjeti, odlučio sam službeno kontaktirati glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića i od njega doznati više informacija. Jurić mi je potvrdio da je zabrana prodaja pokaza na snazi do 25. siječnja te da će do tada biti poznate nove, skuplje cijene.

ZET-ova odluka je frustrirajuća i neshvatljiva, pogotovo ako se u obzir uzme trenutno stanje u džepovima osiromašenih građana. ZET kao da strahuje da bi građani mogli uštedjeti koju kunu kupovinom godišnje karte prije kalkulacije cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako je moguće da se na ovakav način zaustavi jedna od osnovnih usluga koju ZET pruža građanima, glasnogovornik kaže da je istovjetna odluka donesena i 2008. godine, također prilikom kalkulacija cijena. Očito u ZET-u još uvijek nisu izvukli pouku, a o napretku u slučaju socijalne osjetljivosti ne treba niti govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo