komentar / Kerum o rezultatima izlaznih anketa: 'Nastavljam miroljubivo, bez sitnih udaraca'

Željko Kerum na krilima ide prema vrhu prema izlaznim projekcijama. Trenutno vodi s 29,91 posto, a njegova HGS+ trenutno je na drugom mjestu s 21,78 posto

21.5.2017.
19:28
VOYO logo

Kao što se i najavljivalo, Željko Kerum pobijedio je u prvom krugu izbora za splitskog gradonačelnika. U lovu na novi mandat bivši gradonačelnik osvojio je 29,91 posto glasova, a s njim će sudeći po izlaznim anketama u drugi krug Andro Krstulović Opara koji osvaja 25,35 posto glasova. Za vrat im puše Marijana Puljak sa 20,41 posto.

"To se očekivalo prema istraživanjima, ja čestitam svim protukandidatima na njihovim ostvarenim rezultatima. Jasno je da u drugi krug idemo gospodin Opara i ja. smatram da će 35 posto prevagnuti tko će dobiti, ja smatram da će dobiti bolji, smatram da će Splićani odabrati boljeg, onoga koji objasni i dokaže barem u nekome dijelu da će napraviti što je obećao. Ja dokaze dosad imam, nastavit ću u miroljubivom smjeru, normalnom, bez sitnih udaraca. Oni su počeli neki dan govoriti neke ružne stvari, no neću se spuštati na taj nivo. Ono što me interesira je građanima kazati da sam ozbiljan, da želim raditi za njih i da im se zahvaljujem što su mi dali podršku sada kao i 2009. godine i da ću napraviti ono što je gradu Splitu potrebno. Prvenstveno vrtići, škole, socijala, penzioneri, nezaposleni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je taj forte kojeg moram uložiti u sebe, zajedno sa svojim suradnicima koji su prekrasni, ja im se zahvaljujem što su ovu kampanju iznijeli", komentirao je Kerum.  

Na upit smatra li da se ove godine možemo pouzdati u izlazne ankete, kratko je kazao da po iskustvu može biti razlike u par posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno će biti na kraju dana točni rezultati, jasno je da gospodin Opara i ja idemo u drugi krug."

Nadodaje kako mu je svejedno tko je u drugom krugu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je najlakše se obračunavati kad god je jedan na jedan, svejedno je hoće li to biti gospođa Puljak ili gospodin Opara. Ja nisam iznad nikoga, nisam elitist, volim biti s ljudima, prošetati do ribarnice... Za mene su svi ljudi isti."

"Jasno je da Splitu treba razvoju, da mu trebaju projekti i da stagnira. Kad su takvi problemi u Gradu, onda sva ideologija i svjetonazori idu u drugi plan", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo