Žele zatvoriti zagrebački park Ribnjak

Iz zagrebačkog HSLS-a predlažu da park bude otvoren od 7.00 do 22.00 sata, uz nazočnost zaštitara, da se postavi videonadzor, kvalitetna rasvjeta te zaštitne rešetke duž cijele ograde parka.

7.8.2012.
13:49
VOYO logo

U gradskom odboru HSLS-a su istaknuli da je svojom nebrigom o sigurnosti parka Ribnjak gradonačelnik Zagreba Milan Bandić širom otvorio vrata asocijalnom i kriminalnom ponašanju pojedinaca i skupina u tom parku.

Pozivaju se na incidente koji se opetovano događaju na Ribnjaku posljednjih pet godina, poput ubojstva 18-godišnjaka 2008. godine, verbalnih napada na prolaznike, premlaćivanja prolaznika, masovnih tučnjava, remećenja mira i opijanja, napada na češke i danske turiste te zaključno, nedavnog pronalaska mrtvog muškarca na klupi u parku, te naglašavaju da to sve šalje snažan signal da je potrebna promjena, odnosno novi sustav upravljanja i održavanja parka Ribnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažu zatvaranje parka preko noći te da park bude otvoren od 7.00 - 22.00 sata, uz nazočnost zaštitara, da se postavi videonadzor, kvalitetna rasvjeta te zaštitne rešetke duž cijele ograde parka.

Poručuju da građani Zagreba imaju pravo na siguran i miran grad, na život bez nasilja i straha od kriminala, kao i da je obveza gradonačelnika da uvede više reda i sigurnosti u javne prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo