U VINKOVCIMA / ŽDO o nesreći Banožića: 'Pretjecao je kamion, no ne zna se koliko brzo. I on i poginuli su bili vezani'

Ministar je u nesreći zadobio teške ozlijede, no one nisu opasne po život. Potvrđeno je da ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali je pri svijesti. Biljana Lubudrić vodila je očevid teške nesreće

11.11.2023.
15:18
VOYO logo

Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Biljana Luburić obratila se javnosti nakon nesreće ministra Obrane Marija Banožića u kojoj je poginula jedna osoba.

Banožić je, kako se doznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je Banožić po gustoj magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje, a Luburić je u obraćanju medijima potvrdila da se radilo o pretjecanju kamiona i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera. Pretjecanje ministar Banožić nije proveo na siguran način i pritom udario u drugo vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad nemamo podatke o kojoj se brzini radilo. Zasad je uzrok pretjecanje, no nakon vještanje ćemo znati i kojom su se brzinom vozila kretala", kazala je te dodala kako se ni ne zna jesu li vozači bili vezani.

Policija je razgovarala s vozačem kamiona kojeg je ministar Banožić zaobilazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo sve što je utvrđeno je utvrđeno na osnovu svih podataka koje smo utvrdili tijekom očevida uključujući i vozača kamiona", kazala je.

Na upite zašto se na mjestu očevida nalazila vojna policaij objasnila je kako vojna policija uvijek izlazi na mjesto događaja koje je povezano s ozlijedama vojne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni ne provode očevid, no prisutni su na mjestu nesreće. Nemaju nikakvu ulogu", objasnila je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo