ZBOG ZARAŽENOG SVEĆENIKA UVODE SE STROGE MJERE: / Obvezne maske u zatvorenom i na otvorenom, sve se odgađa

Image
Foto: Ilustracija: Marko Dimic/PIXSELL

Kao izvor zaraze navodi se svadba, a iz županijskog Zavoda predlažu da Općina i načelnik Kostanjevec poduzmu određene mjere

28.8.2020.
9:32
Ilustracija: Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije jučer su javili kako je u Župi Vinica na koronavirus pozitivan svećenik koji je zaražen na svadbi. Načelniku Kriznog stožera Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu predložili su pojačani oprez i upozorenje, javlja Varaždinski.

Stožer civilne zaštite pozvao je mještane na strogo držanje mjera do smirivanja epidemiološke situacije te su propisane nove, strože mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CAPAK ODGOVORIO NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: /

Kako razlučiti da se netko zarazio baš u teretani, a ne u noćnom klubu ili restoranu?

Image
CAPAK ODGOVORIO NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: /

Kako razlučiti da se netko zarazio baš u teretani, a ne u noćnom klubu ili restoranu?

Maske u zatvorenom i na otvorenom

Obvezno je nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru i dezinfekcija ruku, socijalna distanca među stanovnicima, kontrolirat će se rad i okupljanja u ugostiteljskim objektima u kafićima, restoranima, klubovima i sl. Kontrolirat će se okupljanja i druženja ispred trgovina i dr. sličnih objekata

Odgađaju se organizirane manifestacije koje su predviđene u Općini od različitih društava ( DVD, KUD i sl.), pojačat će se kontrola i trijaža djece prilikom prijema u vrtić (ne primati djecu roditelja koji su u samoizolaciji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažu zatvaranje staračkih domova za posjete i izlaske i jaču kontrolu zdravstvenog stanja zaposlenog zdravstvenog i nezdravstvenog osoba koje rade uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera. Predlažu pojačani oprez u zdravstvenim ustanovama koje rade u Općini uz strogu trijažu ulazaka u Ustanove i primjenu adekvatne zaštitne opreme.

Odgađanje trening i utakmica

Rad u trgovinama organizirat će se na način da imaju između smjena stanku za čišćenje i dezinfekciju. Predlažu odgađanje treninga i nogometne utakmice svih kategorija s područja Općine u sljedeća dva tjedna do smirivanja epidemiološke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažu da se javno obavijesti stanovnike o potrebi da se jave na broj pripravnosti Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije 099 211 98 02, a bili su u neposrednom kontaktu sa svećenikom koji su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi od 19.08. do 24.08. 2020. Naglasak na misu u nedjelju za one koji su bili čitači, ministranti i aktivni sudionici na misi i oni koji su primili pričest.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo