ZBOG RADOVA NA SLJEMENU: / Čitava središnja Hrvatska osam dana bez domaćih televizija

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Radovi će se izvoditi u jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja, priopćila je tvrtka Odašiljači i veze

18.8.2015.
15:36
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV), u čijem je djelokrugu distribucija televizijskoga signala, u razdoblju od 21. do 29. kolovoza zamijenit će UHF antenske sustave na odašiljaču Sljeme, zbog čega se očekuju poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa. Tijekom cijeloga tog razdoblja s odašiljača Sljeme smanjenom će se snagom odašiljati programi mreže MUX A (HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV) i mreže MUX B (HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV).

Zbog radova koji će se izvoditi u ranim jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja, i to u srijedu 19. kolovoza, petak 21. kolovoza i u subotu 29. kolovoza od 2.30 do 5.30. doći će do potpunoga prekida programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš signal u čak 11 županija

Odašiljač Sljeme pokriva široko područje Grada Zagreba i Zagrebačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije, odnosno područje s gotovo 2 milijuna gledatelja.

Kako to područje istodobno pokrivaju i drugi odašiljači, spomenuti radovi kod većine gledatelja neće bitno utjecati na prijam televizijskih programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prema procjeni OiV-a probleme u prijamu signala mogla bi imati kućanstava smještena na tzv. rubnim područjima koja pokriva odašiljač Sljeme. U razdoblju od 21. kolovoza do 29. kolovoza MUX A i MUX B odašiljat će smanjenom snagom, zbog čega će doći do poteškoća na području Karlovca, Tounja, Duge Rese, Gline, Topuskoga, Hrvatske Kostajnice, Krapine, Kapele i Plitvica.

Savjetuju nanovo pretražiti kanale

Također, poteškoće bi mogli imati i gledatelji na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske te Krapinsko-zagorske županije, koji mogu ostvariti prijam signala s drugih odašiljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, procjenjuje se da znatni broj tih gledatelja već prima signal s drugih odašiljača te stoga ti gledatelji ne bi trebali osjetiti veće poteškoće.

Svim gledateljima koji će tijekom radova imati problem s prijamom savjetuje se da na svojim televizijskim prijamnicima pokrenu novu pretragu programa ili da promjenom smjera antene pronađu novi signal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo