'Zbog nepripremljenosti ministarstva gubimo dvije milijarde kuna!'

'Mi radimo sve kako bismo privukli novac i uložili ga u ruralni razvoj i ne želimo da teret gubitka novca iz europskih fondova padne na naša leđa.

3.9.2013.
15:23
VOYO logo

Nedovršen operativni program razvoja na državnoj razini, kao i nemar nadležnih institucija sljedeće će godine Hrvatsku skupo stajati, točnije oko dvije milijarde kuna, upozorili su u utorak župani pet slavonskih županija: Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije na koordinaciji održanoj u Virovitici.

''Nacionalni operativni program još nije dovršen, izrađuje se negdje u nekoj ladici ministarstva, ne znamo kako izgleda i što donosi, jer nema komunikacije između županija i nadležnih ministarstava. Mi radimo sve kako bismo privukli novac i uložili ga u ruralni razvoj i ne želimo da teret gubitka novca iz europskih fondova padne na naša leđa. Naši su projekti gotovi, mi smo svoje odradili'', istaknuo je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski župani i dalje apeliraju na osnivanje jamstvenog fonda jer, poručuju, same županije ne mogu u potpunosti isfinancirati projekte kandidirane za novac iz europskih fondova.

Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, upozorio je i na probleme u poljoprivredi koji se moraju, poručuje, rješavati u suradnji sa županijama i ministarstvom, od kojeg ovaj put očekuju reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo