bili smo na probi / Zbog najavljenog nevremena u Kninu, ukinut prelet Krila Oluje i zračni mimohod helikoptera

Image
Foto: RTL

Plan obilježavanja je nešto izmijenjen zbog najava o mogućem nevremenu. U slučaju vremenskih neprilika, zastava će na Kninskoj tvrđavi biti ranije podignuta, a kadrovi s nje će se prenositi na video zidu na Trgu

4.8.2023.
14:06
RTL
VOYO logo

U Kninu se obavljaju zadnje pripreme uoči sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. General bojnik Tihomir Kundid, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i čelnik provedbenog stožera za obilježavanje Oluje, potvrdio je da je odrađena generalna proba koja je pokazala da su svi spremni za sutrašnje dostojanstveno obilježavanje 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja.

Plan obilježavanja je nešto izmijenjen zbog najava o mogućem nevremenu. "Uzvanici i posjetitelji nažalost će biti uskraćeni za program Krila Oluje, odnosno prelet zrakoplova i zračni mimohod helikoptera", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nada da sutra ipak neće biti vremenskih neprilika, u slučaju nevremena držači zastava i oni koji bi ju trebali podignuti neće biti nazočni na Kninskoj tvrđavi zbog sigurnosti.

Image
zbog vremenskih prilika /

Hoće li ovo biti najslabije posjećena Oluja? Gradonačelnik Knina: 'Bit će manje ljudi. Neki bi mogli odustati od dolaska'

Image
zbog vremenskih prilika /

Hoće li ovo biti najslabije posjećena Oluja? Gradonačelnik Knina: 'Bit će manje ljudi. Neki bi mogli odustati od dolaska'

Ali, zastava će se ipak tamo ranije podići. "Simbolika obilježavanja Oluje je upravo taj svečani trenutak u 9 sati i 43 minute kada je predsjednik Franjo Tuđman podigao zastavu na Kninskoj tvrđavi. Tu simboliku definitivno ne možemo prenijetu ovdje na središnji gradski trg", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, u slučaju nevremena zastava će već ranije biti podignuta te će se kadrovi preko videozida prenositi na trgu.

Kundid je pozvao je građane da se odazovu i dođu na sutrašnje obilježavanje i istaknuo da neće biti akreditacija ni zapreka za sve oni koji žele nazočiti svečanosti. Političari i branitelji će biti smješteni pod šatorom, a iako se očekivalo da će on već biti podignut, Kundid uvjerava da će svakako biti spreman za sutrašnje obilježavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj organizaciji i pripremi kao i sutrašnjem centralnom oblilježavanju sudjelovat će red od ukupno 300 vojnika. A u gradu će biti raspoređena i dva taktičko-tehnička zbora. Jedan na autobusnom kolodvoru gdje će biti smještena teška i oklopna tehnika dok će kod kružnog toka u središtu grada biti vozila na kotačima i ostalo sitno pješačko naoružanje.

Za posjetitelje će biti organizirano i dijeljenje graha na dvije lokacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog oluje, plan B za Oluju u Kninu! Umjesto na stadionu, branitelji i političari pod šatorom

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo