ŠATOR ODLAZI IZ SAVSKE: / Nakon dugih 555 dana danas završava prosvjed branitelja?

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Nakon 555 dana, danas bi trebao završiti prosvjed branitelja ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu, doznaje Večernji list pozivajući se na izvore bliske prosvjednicima iz 'šatora'.

26.4.2016.
8:32
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

Javnost bi o toj odluci trebala biti obaviještena na konferenciji za novinare zakazanoj za danas u podne. Trojica vođa prosvjeda Đuro Glogoški, Josip Klemm i Dražimir Jukić ne žele ništa govoriti do službene objave prekida prosvjeda, a prethodno ih čeka još jedan sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga.

Presudni sastanak s Karamarkom

Večernji pak doznaje iz braniteljskih krugova da je prekid prosvjeda već usuglašen s krovnim udrugama na državnoj razini te da je uklanjanje prosvjedničkog šatora tek tehničko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će rastavljen u sljedećih nekoliko dana, a nakon toga možda ćemo ga iz simboličkih razloga čuvati u, recimo, Vukovaru", kažu branitelji-prosvjednici.

Svemu tome je, navodno, bio presudan sastanak koji je prije tjedan dana održan na inicijativu ministra branitelja Tome Medveda, a na kojemu je uz predstavnike braniteljskih udruga te osam ministarstava bio i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. To je vođama prosvjeda dalo jamstvo da će problemi branitelja biti rješavani bez "fige u džepu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLOGOŠKI NAKON SASTANKA S KARAMARKOM: /

'Branitelji su ti koji će donijeti odluku o uklanjanju šatora'

Image
GLOGOŠKI NAKON SASTANKA S KARAMARKOM: /

'Branitelji su ti koji će donijeti odluku o uklanjanju šatora'

Dojučerašnji prosvjednici došli u ministarstvo

Prosvjednici imaju veliko povjerenje u novog resornog ministra, a i sam prosvjed je na neki način postao samome sebi svrha otkako su na visoke dužnosti u Ministarstvu branitelja zasjeli oni koji su do jučer aktivno podržavali prosvjed.

U prvom redu, riječ je o ministru Medvedu, njegovu zamjeniku Ivanu Vukiću iz HVIDR-e, te pomoćnicima ministra Miroslavu Cindriću i Stjepanu Sučiću. Potonji je bliski suradnik Milana Bandića koji je prosvjed pomagao logistički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budno će pratiti rad Ministarstva

Njihovim imenovanjem putem je otpao i prvi i najvažniji zahtjev prosvjednika, onaj za smjenom ministra Freda Matića i njegovih suradnika koji su otišli voljom građana na izborima. No, ostaju, kažu, kontrolni i korektivni mehanizam.

"Bit ćemo zainteresirana strana i redovito obavještavati javnost o svemu što se napravilo i o svemu što zapinje. Budno ćemo pratiti rad Ministarstva. Uostalom, mnogi branitelji ulaze u radne skupine koje će raditi na jedinstvenom Zakonu o pravima braniteljima i svim još uvijek otvorenim pitanjima", kažu napominjući kako je jedno od takvih pitanje hrvatskih branitelja iz BiH kojima prijete nove optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo