I ONI SU DEMANTIRALI TOMAŠEVIĆA / Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić tvrdi da je neistina da su dobivali milijune za čuvanje praznih gradskih stanova

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz zaštitarske tvrtke su napomenuli da im nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna već 17.566.164 kune, i to za 'čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih 'napuštenih' stanova

19.10.2021.
19:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić u utorak su ustvrdili da su "neutemeljeni navodi i grube neistine" tvrdnje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je ta tvrtka dobivala milijune za čuvanje praznih gradskih stanova.

Navode i da je gradonačelnik Tomašević, bez bilo kakvog utemeljenja, poslovnu suradnju te tvrtke s Gradom Zagrebom predstavio u kontekstu nezakonitog postupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog objektivnog informiranja i interesa javnosti napominjemo da je nakon provedenog javnog natječaja, trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete potpisalo predmetni Okvirni sporazum zajedno sa još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora. Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom", stoji u priopćenju.

Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

Image
'ČUVALI STANOVE KAO DA SU FORT KNOX' /

Tomašević progovorio o poslu s Pripuzom: 'To je rješenje dok grad ne napravi svoju kompostanu'; Otkrio još jedan kostur iz ormara

Sve usluge 'sukladno ugovoru'

Iz tvrtke Bilić-Erić istaknuli su da su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja te sukladno pozitivnim zakonskim propisima. "Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuli su i da im nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna već 17.566.164 kune, i to za "čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih 'napuštenih' stanova".

Zbog pojedinih odredbi Ugovora nisu u mogućnosti spominjati pojedinačne objekte, dodali su i napomenuli kako je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ističemo kako je u cijelosti nejasno zbog kojih je motiva Tomašević na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio čitav niz difamacija i neistina na račun Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu", stoji u priopćenju.

Čuvanje gradskih stanova za 26,5 milijuna kuna

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da su tijekom rebalansa gradskog proračuna otkrili da je za čuvanje gradskih stanova u sedam mjeseci do 31. srpnja, temeljem ugovora s tvrtkom Bilić-Erić, utrošeno 26,5 milijuna kuna, iako je za tu stavku bilo predviđeno 6,9 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvano je, kazao je, 70-ak praznih gradskih stanova 24 sata dnevno od strane privatnih zaštitara te 15 poslovnih prostora, a pojedinačni trošak na dan koštao je 924 kune bez PDV-a. Mjesečno je za jedan prostor to iznosilo 27.720 kuna bez PDV-a, a godišnje oko 332.000 kuna po stanu čuvanja bez PDV-a, dodao je Tomašević i napomenuo da se, za trošak čuvanja jednog gradskog stana da netko ne provali u njega, u dvije godine moglo kupiti novi stan od 50 kvadrata koji bi bio u vlasništvu Grada Zagreba.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo