PODNIJELA OSTAVKU / Zahtjevom za cenzuru podigla je buru koja se ne stišava: Tko je zapravo Gordana Buljan Flander?

Nitko nikada nije osporavao njezi rad, a prva je to učinila Severina

24.9.2021.
7:11
VOYO logo

Gordana Buljan Flander 20 godina obavljala je funkciju šefice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, a danas je podnijela ostavku. Sve se dogodilo nakon presude suca Općinskog građanskog suda u Zagrebu. On je portalu H-Alter odredio privremenu mjeru zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Buljan Flander i o Poliklinici.

No, tko je zapravo Gordana Buljan Flander? Javnost ju je upoznala 2002. kada je Poliklinika osnovana pod palicom Milana Bandića. Glavni cilj Klinike je pomoć djeci, a kod Flander se educiraju i državni službenici: policajci, socijalni skrbnici, suci. Klinika je bila njezina, a javno ju je nazivala svojim djetetom. Bila je bliska suradnica Lane Peto Kujundžić, donosi RTL Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSLALA PORUKU TOMAŠEVIĆU /

Gordana Buljan Flander: 'Podnosim neopozivu ostavku'

Image
POSLALA PORUKU TOMAŠEVIĆU /

Gordana Buljan Flander: 'Podnosim neopozivu ostavku'

Profesorica na raznim fakultetima

"Jedna od začetnica saslušanja djece izvan suda na način da dijete čim manje bude ponovno viktimizirano, u Poliklinici sa stručnim osobama i psiholozima koji su bili educirani u Poliklinici. Ne treba se dizati hajka, niti pojedinačni slučaj iznositi u javnosti i iz njega zaključivati o nečemu", smatra Peto Kujundžić.

Buljan Flander je inače i redovita profesorica na Hrvatskim studijima te izvanredna na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Predavačica je i predsjednica Akademskog savjeta visokog učilišta Bernays, kao i stalna sudska vještakinja, a međunarodno je priznata stručnjakinja i osnivačica Hrabrog telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nikada nije osporavao njezi rad, a prva je to učinila Severina. U intervjuu za H-alter pjevačica je detaljno opisala susrete s ravnateljicom Poliklinike. Njihov prvi susret bio je korektan, a onda je sve pošlo po krivu jer je Severina doznala da otac dijete vodi u kliniku kod Flander bez odobrenja pjevačice.

'Pad ugledne psihologinje'

"Ljuta sam otišla do ravnateljice Gordane Buljan Flander, banula joj u kancelariju. Sada sam je podsjetila na naš prvi razgovor. Pitala ju zašto me nije obavijestila da otac s Gzimom vodi dijete na terapije u Polikliniku bez mog znanja, da se to ne smije. Pokazala mi je e-mailove s mojom pogrešnom e-mail adresom, pa ne znam je li to bila namjera ili slučajna pogreška. I tu je počeo pad do jučer ugledne psihologinje. Koja je napisala brojne znanstvene radove i knjige. Krenula je serija tekstova kolegice Jelen Jindre i javnost je počela propitkivati njezin rad i dugogodišnja praksa je došla pod povećalo", ispričala je Severina za H-alter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nije kraj priče Buljan Flander. Bliska je prijateljica bivše SDP-ove ministrice socijalne politike i mladih. U svojoj kolekciji osim utjecajnih prijatelja, Buljan Flander ima i brojne nagrade.

Brojne nagrade

Prošle godine dobila je nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja za popularizaciju znanosti, prije tri godine nagradu za životno djelo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, isto ministarstvo dalo joj je nagradu za promicanje prava djeteta, a nagradio ju je i Grad Zagreb te Hrvatsko psihološko društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buljan Flander koja je pionirka u području zaštite nasilja nad djecom. Ako zaista netko ima informacije i podatke o nekim kriminalnim djelima, onda postoje načini kako se to rješava. Ne trči se odmah na društvenu mrežu i ne objavljuje nešto kao činjenica, a da to nije provjereno i utvrđeno", kazala je Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo