Zahlađenje i snijeg ipak nećemo izbjeći!

Iako se ranije za ovaj vikend najavljivao snijeg diljem Hrvatske, pahulje će samo rijetko zalepršati u najvišim krajevima.

20.1.2012.
15:58
VOYO logo

Umjesto zahlađenja i snijega u Hrvatskoj je prevladala južina i kišovito vrijeme. Razvedravanje se očekuje već od subote te bi vikend trebao proteći uz vedro vrijeme, a u nedjelju će temperature dodatno porasti. Ponegdje će tako vladati prava proljetna idila.

Toplije vrijeme zadržat će se i u ponedjeljak, uz razliku što će se ponovno navući kišni oblaci, a u noći s ponedjeljka na utorak zapuhat će hladni sjeverni vjetar te će kiša prijeći u snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi u gorskim krajevima, ali i u nizinama, u utorak trebale zalepršati snježne pahulje. Snijeg je najavljen za Zagreb, Varaždin, Slavonski Brod, Rijeku, Sinj, Knin, Karlovac, Imotski, Čakovec i većinu gradova u unutrašnjosti, a ponegdje je moguć i u srijedu. Oborine će u većini Hrvatske prestati do četvrtka kada će se razvedriti.

Unatoč suncu, od četvrtka se očekuje hladnije vrijeme te bi temperature zraka trebale i dalje padati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NASA-in Goddardov institut za Svemirska istraživanja objavio je izvješće prema kojem je 2011. bil deveta najtoplija godina u povijesti mjerenja. Prosječna temperatura diljem svijeta u 2011. je tako bila za 0,51 Celzijev stupanj viša nego sredinom 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo