Za vlastitu kuću mora platiti 1,3 mil. kuna!

'Prvo sam protjeran, pa su mi zapalili i opljačkali kuću. Poslije toga mi nisu dali da se u nju vratim i godinama me šikanirali na sudu. Sada sve to još moram i platiti.

19.5.2011.
14:47
VOYO logo

Petar Kunić je novinare Novog lista dočekao ispred svoje djedovine u Zagorju kod Krnjaka. Ovu kalvariju, kaže, zajedno sa suprugom Ivankom proživljava preko petnaest godina.

Kunić temeljem pravomoćnog rješenja Županijskog suda u Karlovcu mora 1,3 milijuna kuna platiti Vinku Petroviću, koji je njegovu kuću temeljem rješenja Republike Hrvatske koristio od 1996. do 2003. godine, te s kamatama obeštetiti njegova ulaganja u obnovu objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako potrebnog novca nema, kuća će mu uskoro sa svom imovinom biti prodana na javnoj dražbi. Početna cijena bit će 187 tisuća eura.

Pobjegao za vrijeme Oluje

Do prije rata je Kunić na istom mjestu, uz cestu koja vodi prema moru, držao poznati restoran "K Švajceru". Radio je do "Oluje", kad je pobjegao i kraće vrijeme završio u Srbiji. Zahtjev za povrat imovine podnio je već 1996. godine, iste one kad u svibnju Republika Hrvatska raspisuje natječaje za naseljavanje praznih srpskih kuća. Njegovu dobiva Petrović, koji se tamo doseljava iz Istre, obnavlja je i ponovno otvara restoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunićeva tužba za povratom imovine godinama se povlačila po karlovačkom sudu.

Obratio se i predsjednicima, ali ništa

U kuću se konačno vraća u prosincu 2003. godine, no deložirani Petrović odmah podiže protutužbu, tražeći da mu se nadoknade sva ulaganja za vrijeme korištenja. Općinski sud u Karlovcu lani je presudio kako Kunić Petroviću mora vratiti 400 tisuća kuna s kamatama. Žalba Županijskom sudu donosi još drakonskiji rasplet; mora mu vratiti 495 tisuća kuna za ulaganja, 130 tisuća kuna sudskih troškova i kamate. Ukupna cifra je 1,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedniku Borisu Tadiću i Ivi Josipoviću dao je svu dokumentaciju o svom slučaju, no ni oni mu nisu pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo