FOTO: / Za vikend će pasti i do 30 centimetara novog snijega!

21.2.2013.
16:28
VOYO logo

Snijeg je u četvrtak počeo padati u većini gradova u unutrašnjosti Hrvatske, a meteorolozi najavljuju da će izraženiji biti navečer i u noći. Nastavit će padati i u petak, u sjeverozapadnim i gorskim krajevima, a očekuje se od 10 do 30 cm novog snježnog pokrivača. Iste će prilike vladati i za vikend: snježne će padaline biti izraženije s petka na subotu i sa subote na nedjelju, najavljuju na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda. Upozoravaju i da će u Slavoniji i Lici snijeg prijeći u kišu.

Obilna kiša i grmljavina

Na Jadranu će se pak nastaviti promjenljivo vrijeme, povremeno s kišom. U petak će na sjeveru i dijelu srednjeg Jadrana puhati umjerena i jaka bura, a drugdje jugo u jačanju. Za vikend je ponegdje moguća obilnija kiša uz grmljavinu, a na sjevernom dijelu u subotu moguća je rijetko susnježica ili snijeg. Prema kraju nedjelje doći će do smirivanja vremena, a u ponedjeljak će biti uglavnom suho, ujutro na kopnu s maglom. Umjereno i jako jugo i proširit će se i na sjeverni dio Jadrana, a u ponedjeljak će okrenuti na umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje vozačima

S obzirom na najavljene vremenske prilike, iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače da ne kreću na put bez zimske opreme te da paze na poledicu. Upozoravaju i da će se u većem dijelu unutrašnjosti, posebice Gorskom kotaru i Lici, zbog snijega voziti otežano, dok su zbog bure moguća ograničenja za pojedine skupine vozila, posebice duž Jadranske magistrale (D8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo