Za Purdu je kriva politika pomirenja I. Josipovića

'U predsjednikovoj politici pomirenja trebalo je zahtijevati ukidanje svih optužnica koje se temelje na izjavama u srbijanskim logorima.

4.3.2011.
16:01
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdio je da politička nekorektnost i kleveta što se iz izvora bliskih Pantovčaku govori da je Tihomir Purda izašao iz pritvora zbog miroljubive politike predsjednika Ive Josipovića.

"Politika pomirenja upravo je kriva što je došlo do takve situacije s Purdom jer politika pomirenja trebala je zahtijevati ukidanje svih optužnica koje se temelje na izjavama u srbijanskim logorima", ustvrdio je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije učinio predsjednik Josipović, i to mu zamjeram. Jer da je to učinio, ovo se ne bi dogodilo. Zato je uskočila Vlada i zato se Purda zahvaljuje i premijerki i Vladi, a mi se zahvaljujemo njemu što je dostojanstveno, kao pravi hrvatski branitelj, izdržao skoro dva mjeseca srbijansku nepravdu", nastavio je Hebrang.

Prozvao je i DORH koji je, po njegovoj ocjeni, davno trebalo podignuti optužnice protiv onih koji su Purdu i ostale mučili u srbijanskim logorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo podizanje optužnica protiv ubojica više od 8 tisuća civila koliko je pobijeno u Hrvatskoj.

Kao neistinite, lažne i neosnovane odbacio je izjave Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, koji je kazao da je Purda pritvoren zbog kriminalnog nemara HDZ-a te da je slučaj Purde slučaj izdaje hrvatskog državljanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Purda je hrvatski branitelj koji je nevin, ali je u srbijanskim kazamatima potpisao pod prisilom neke izjave koje je njihovo tužiteljstvo iskoristilo da podigne optužnicu protiv njega. Hrvatska država nije mogla spriječiti tu optužnicu. Kada je 2007. došla crvena Interpolova tjeralica, Hrvatska nije smjela obznaniti tu optužnicu, ali je poduzela sve da privatnim kanalima obavijesti Purdu", ustvrdio je Hebrang.

Zastupnik Josip Đakić smiješnim ocijenio tvrdnje da je Josipovićeva miroljubiva politika dovela Purdu na slobodu, te da je SDP-ova nervoza i izgubljenost prouzročena najnovijim pohvalama Hrvatskoj na putu u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-više o temi Purda

Vezani članci:

arti-201103030815006 arti-201103030760006 arti-201103030335006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo