Vukovar: Vodostaj Dunava porast će još najviše 10 cm

12.6.2010.
22:51
VOYO logo

''Kod Batine Dunav u posljednja 24 sata stagnira te je jasno da će vodostaj Dunava u Vukovaru biti za 30-tak centimetara niži nego 2006. godine'', rekao je Zoran Đuroković.

U 'Hrvatskim vodama' su procijenili da neće proglašavati izvanredno stanje koje bi u Vukovaru trebalo nastupiti za vodostaja od 680 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izvanredno stanje podrazumijevalo bi dodatni angažman i troškove, a to bi s obzirom na dosad učinjeno bilo bespotrebno'', rekao je Đuroković. Očekuje da će Dunav tijekom nedjelje u Vukovaru stagnirati, a vodeni val polako preko Iloka napuštati RH.

Stanje u Vukovaru je pod nadzorom, rekao je Đuroković, te dodao da su se u tom gradu susreli generalni direktor 'Hrvatskih voda' Jadranko Husarić, vukovarski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo te razgovarali o trajnoj zaštiti vukovarskog Otoka športova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nakon što se riješi problema mosta prema Otoku športova i skorog dovršetka gradnje Agencije za plovne putove na tom otoku, stječu se uvjeti za gradnju čvrstog nasipa na otoku kao trajnog rješenja kojim bi se uz minimalne snage i troškove otok branio i za vodostaje veće od rekordnog 769 centimetara'', rekao je Đuroković.

To rješenje Hrvatske vode pripremile su još 2007. godine u nekoliko varijanti, a u konačnici u realizaciju će ići ono koje je u suglasju s vukovarskim urbanističkim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006120020006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo