PROMJENA NA VIDIKU / Stiže jače pogoršanje: Kiša, značajan pad temperature, a Vakula kaže da bi neki mogli vidjeti i snijeg

Image
Foto: PIXSELL

Neki tvrde da ćemo imati sunčani vikend, a drugi, pak, da promjena stiže već u nedjelju. No, svi se slažu da nam početak tjedna donosi kišovito vrijeme, a moguć je i snijeg u višem gorju. 'Vjerojatnost je prilično velika', navodi Vakula

19.11.2021.
8:25
PIXSELL
VOYO logo

U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom ili niskim oblacima, a na istoku poslijepodne naoblačenje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne u Slavoniji do umjeren zapadni. Na Jadranu pretežno sunčano u početku uz umjerenu buru zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 15 i 18 stupnjeva Celzija.

"Petak je počeo hladno u unutrašnjosti, osobito u vedrim predjelima, pa je tako u Otočcu izmjereno -2,2 stupnja. Lokalno na kopnu ima i pojave magle, osobito po kotlinama i uz riječne tokove. Duž Jadrana je većinom vedro, puše umjerena do umjereno jaka bura, no prometna situacija se normalizirala, prema izvještaju HAK-a. U nastavku dana buru će zamijeniti sjeverozapadnjak, što je uvod u mirniji i sunčaniji vikend", navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tea Blažević: U ponedjeljak stiže jače pogoršanje

Dodaje kako će već danas biti više sunčanih radzoblja u odnosu na jučer, s tim da će istok zemlje biti pretežno oblačan.

"Za vikend uglavnom sunčano, iako treba uzeti u obzir maglu u unutrašnjosti, koja se može i dulje zadržavati, osobito u nedjelju. U ponedjeljak stiže jače pogoršanje, s kišom u većem dijelu zemlje, pri čemu u višem gorju može pasti i malo snijega", navodi Tea Blažević za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vakula: Već u nedjelju dolaze novi oblaci

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula, pak, misli da će promjena stići i nešto ranije.

"Već u nedjelju, s jačanjem juga, dolaze novi oblaci iz kojih će već ponegdje na Jadranu i uz njega pasti malo kiše, a na sjevernom je Jadranu moguća i magla. Početkom novog tjedna opet kišovito, osobito u Dalmaciji. Pad najviše dnevne temperature je siguran, u unutrašnjosti i zamjetniji, ali se još ne može tvrditi je li i dovoljan za snijeg u gorju potkraj ponedjeljka i u noći na utorak. Vjerojatnost je prilično velika, ali ipak ne kao za jaku i olujnu buru na sjevernom Jadranu", navodi Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo