STIŽE I SNIJEG / Očekujte obilnu kišu, pljuskove i grmljavinu, Meteoalarm izdao upozorenje: 'Vrijeme je potencijalno opasno!'

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Četvrtak će biti mirniji i sunčaniji, ali u petak novo naoblačenje te kiša, a uz pad temperature u gorju u subotu može biti i snijega

16.11.2022.
7:43
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, uglavnom u krajevima uz Jadran te na Jadranu gdje su lokalno mogući i intenzivni pljuskovi s grmljavinom, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki  zavod (DHMZ).  Ujutro na istoku zemlje mjestimice magla, a potkraj dana i u noći moguća je na zapadu unutrašnjosti.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, popodne sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uglavnom umjereno, mjestimice i jako jugo, okretat će na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Popodnevna temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 10 do 13, na Jadranu između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najkišovitije će biti na zapadu Hrvatske, gdje lokalno može biti obilnije oborine te grmljavine. U gorju će puhati umjeren jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu jako jugo koje će navečer okretati na sjeverozapadnjak i buru. Podno Velebita bit će i olujnih udara. Uz prevladavajuće oblačno vrijeme kiše će biti i u Dalmaciji, češće u drugom dijelu dana i ponegdje uz grmljavinu. Umjereno jugo navečer u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru. Oblaka neće nedostajati ni na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će kiša padati kiša većinom popodne te osobito u noći na četvrtak, kada može biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Veći dio dana puhat će umjereno jugo. More stoga umjereno valovito", navodi za HRT meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc iz DHMZ-a.

Image
NEKI MOŽDA VIDE I SNIJEG /

Vakula otkrio što nas čeka idućih dana: 'Obilna kiša, grmljavina, a moguće su i pijavice. Ne zanemarujte upozorenja!'

Image
NEKI MOŽDA VIDE I SNIJEG /

Vakula otkrio što nas čeka idućih dana: 'Obilna kiša, grmljavina, a moguće su i pijavice. Ne zanemarujte upozorenja!'

Na snazi žuto upozorenje: 'Budite na oprezu'

Za devet hrvatskih regija Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za danas, što sugerira da je vrijeme potencijalno opasno. Upozorenja se odnose na obilnu kišu, grmljavinu i jak vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjestimice moguća obilna kiša. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika", navodi Meteoalarm i dodaju kako treba biti na oprezu i zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena.
"Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji na stranicama Meteoalarma

Image

U četvrtak stabilnije pa opet oborine

"Četvrtak će biti mirniji i sunčaniji, ali ujutro u unutrašnjosti postoje povoljni uvjeti za stvaranje magle, dok bi u Podunavlju moglo pasti još malo kiše. U petak novo naoblačenje te kiša, a uz pad temperature u gorju u subotu može biti i snijega. Početkom vikenda ponegdje će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar koji će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će nakon umjerenog i jakog juga zapuhati bura i istočni vjetar. Od petka oblačnije, kiša češća, nerijetko i grmljavina. Lokalno obilnija kiša u petak je vjerojatnija na sjevernom Jadranu, a u noći na subotu i u subotu u Dalmaciji. Temperatura zraka u blagom padu", prognozirala je za Kristina Klemenčić Novinc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike