BIT ĆE SVEGA / Čudan produljeni vikend: Dok će neke grijati čak 23 °C, drugi mogu očekivati izraženije pljuskove s grmljavinom

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U subotu bi u unutrašnjosti moglo biti i pljuskova s grmljavinom, pogotovo u sjeverozapadnim krajevima gdje mogu biti izraženiji

29.4.2023.
8:41
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Na Jadranu će u subotu prevladavati umjereno do pretežno, a drugdje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima i temperaturama od 17 do 23 Celzijeva stupnja, prognozira Državni hidrometeorološki zavod napominjući kako bi u drugom dijelu dana moglo biti malo kiše.

U unutrašnjosti bi moglo biti i pljuskova s grmljavinom, pogotovo u sjeverozapadnim krajevima gdje mogu biti izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će puhati većinom slab, uz pljuskove moguće pojačan, a uz obalu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak.

Promjenjivo vrijeme cijeli produljeni vikend

Kako prognozira meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov Majaroš, nestabilno ostaje i idućih dana pa će cijeli produljeni vikend proći u znaku promjenjiva vremena. Bit će povremene kiše i pljuskova - češće u ponedjeljak poslijepodne i krajem dana te utorak. U srijedu postupno manje oborina, a u drugom dijelu tjedna sunčanije. Dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, jedino sredinom tjedna malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Na Jadranu idućih dana djelomice sunčano, a uz više oblaka će biti kiše i pljuskova i to češće od sredine ponedjeljka, a utorak lokalno i obilnih. Na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji jugo, ali u jačanju pa će početkom tjedna biti i olujnih udara. U srijedu će jugo oslabjeti i okrenuti na buru uz koju će se nebo polako čistiti od oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo