'Vratit ću oltar domovine i dignuti spomenik Tuđmanu'

'Ovi su izbori sudbonosni jer Hrvatska u sljedećem petogodišnjem razdoblju ulazi u EU, a u nju nas mora uvesti predsjednik ponosne i uzdignute glave', poručio je Hebrang.

1.12.2009.
11:35
VOYO logo

"Hrvatskoj treba vratiti zajedništvo naroda i državotvorni ponos kako bi po tome bila jednaka drugim zemljama u Europskoj uniji. U tim zemljama dani državnosti se slave punih balkona i krovova njihovih zastava, a u Hrvatskoj taj dan izgleda kao običan neradni dan, a državne zastave su u podrumima. Budući predsjednik mora iznijeti državnu zastavu na mjesto da je vidi svatko, na mjesto koje zaslužuje", istaknuo je predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u Rijeci.

"Uz to, svaka od tih zemalja ima oltar domovine, mjesto gdje državnici polažu vijence onima koji su dali živote za tu zemlju. Vratit ću oltar domovine Hrvatskoj koja je ostala bez njega", istaknuo je Hebrang te najavio podizanje velebnog spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu te vraćanje dostojanstva i časti hrvatskim braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o odnosu prema Crkvi, ocijenio je da danas u Hrvatskoj "postoji rat između predsjednika i Crkve", pri čemu je dodao kako to nije načelo demokratske Europe.

"Predsjednik svojim primjerom mora pokazati da odnos prema Crkvi treba biti pun poštovanja i dostojanstva. Svećenici moraju imati pravo iznositi svoja mišljenja, ali da se ne miješaju u vlast, a svaki građanin i građanka moraju imati pravo isticati vjerska obilježja i kući i na radnome mjestu", ustvrdio je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o protukandidatima, istaknuo je da neki imaju iznimno vrijednu imovinu, a da nikad nisu imali svoju tvrtku niti bili na tržištu kao poduzetnici, te će morati vraćati dugove onima koji su s njima sudjelovali u nečasnim radnjama.

Za kraj je poručio okupljenima da ne vjeruju anketama o rejtingu kandidata jer mu one, kako je rekao, daju manje glasova nego što je prikupio potpisa birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200911300020006 arti-200911270557006 arti-200911260776006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo