VODE PRIJETE I SLAVONSKOM BRODU: / Aktiviralo se klizište, ugroženo je nekoliko kuća, stanovnike pozivaju na oprez

Image
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Zbog aktiviranja klizišta, gradonačelnik Slavonskog Broda od županije traži proglašenje elementarne nepogode.

20.3.2018.
14:40
Ivica Galovic/ PIXSELL
VOYO logo

"Danas je u brdskom dijelu na području grada Slavonskog Broda zabilježena pojava klizišta nastalog na Brlićevom putu. Utvrđeno je da se radi o klizištu nastalom u blizini kuća za odmor", priopćili su iz Slavonskog Broda, dodajući kako će gradonačelnik Mirko Duspara uputiti zahtjev županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću za hitno proglašenje stanja elementarne nepogode na području grada izazvane vremenskom nepogodom koja je uzrokovala pojavu klizišta na području grada. Pozvali su građane da dojave Gradskoj upravi ako uoče pojavu klizišta na drugim mjestima, prenosi Dnevnik.hr.

Image
Image

Kako oborinske vode, topljenje snijega i slijevanje mogu aktivirati klizišta bilo gdje, pozivaju građane na oprez. "S obzirom na to da nije isključena mogućnost pojave novih brdskih klizišta, molimo građane da dojave Gradskoj upravi ako uoče pojavu klizišta na drugim mjestima", objasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za Jasenovac

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

U Jasenovcu su proglašene izvanredne mjere obrane od poplava zbog rekordnog vodostaja Save. Vojska pomaže mještanima u obrani od poplava. U Ustici je pukla cesta te je stvorila problem za nasip

Uzvodno, u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje svim silama pokušavaju spriječiti poplave.

Tako je na području Jasenovca, gdje se očekuje vrhunac vodenog vala koji je sada 928 centimetara, angažirano 176 pripadnika s potrebnim brojem motornih vozila i strojeva, na području Brezovice 57 pripadnika sa šest motornih vozila i jednim radnim strojem, a u Letovaniću je angažirano 20 pripadnika Hrvatske vojske s jednim motornim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici HV-a su noćas na području Brezovice obilazili nasipe koji su potopljeni vodom i pomagali pri izgradnji zečjih nasipa. Na području Kosinja, u Ličko-senjskoj županii, vojska je završila sa čišćenjem ceste s jednim radnim strojem.

Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, navodi MORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo