'MISLIM DA JE POŽAR PODMETNUT' / Vlasnik osječke tvrtke otkrio ima li neprijatelje: 'Ova lupetanja oko količina, to nije normalno... Demantiram sve totalno'

'Požar je požar, ali zašto ga nisu ugasili ne znam. Nisam stručnjak za vatrogastvo', rekao je Zvonko Bede

7.10.2023.
8:24
VOYO logo

Vlasnik tvrtke Drava International Zvonko Bede odbacuje optužbe da je u pogonu imao više otpada od registriranog te je najavio da će tužiti osječko-baranjskog župana Ivana Anušića koji je podnio kaznenu prijavu protiv Bedea zbog požara u tvrtki.

Bede tvrdi da nije znao da će se radnici jučer okupiti i dati mu podršku prosvjedom. "Čak sam bio protiv toga zato što situacija nije dobra. Ovakve pojave u ovoj situaciji nisu dobre, prije svega zato što još ni istraga nije napravljena. Ako ja budem kriv, kriv sam. Ali mislim da je požar podmetnut i to ljudi znaju", rekao je za RTL, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko ga je podmetnuo, kaže da to netko drugi mora odrediti, a ne on. "Nemam ja neprijatelje, pogledajte samo radnike koji su prsvjedovali i dali podršku. Jesam ih ja mogao nagovoriti na prosvjed? Požar je požar, ali zašto ga nisu ugasili ne znam. Nisam stručnjak za vatrogastvo. Koji to rade valjda rade kako treba - požar je bio i u Zagrebu i Rijeci, pa se nisu radili takvi cirkusi, ističe.

Image
'Drava International posluje sukladno zakonu' /

Vlasnik osječke tvrtke gdje je buknuo požar: 'Anušić? Prijavit ću ja njega! Nikome nisam ništa zlo napravio'

Image
'Drava International posluje sukladno zakonu' /

Vlasnik osječke tvrtke gdje je buknuo požar: 'Anušić? Prijavit ću ja njega! Nikome nisam ništa zlo napravio'

Podnijet će kaznenu prijavu protiv Anušića

Bede je komentirao i vijest da je župan Ivan Anušić podnio jučer kaznenu prijavu protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa neka podnese, što da ja radim, mogu i ja protiv njega isto i ja ću podnijet kaznenu prijavu protiv njega. I za njega i za mene isti zakoni vrijede. Samo što je on sada u malo boljoj poziciji, ali vidjet ćemo na kraju kako će to biti. Ja nisam nikog napadao, nisam ništa napravio, radimo po zakonu i propisu. Imao dozvole. Ova lupetanja oko količina, to nije normalno. Pa u Dravu nije ušla kila materijala koji nije odvagan i koja nije u papirima. Demantiram sve totalno"

Na pitanje znači li to da nisu točna nagađanja da se radi o pola tone nelegalnog otpada, Bede je rekao: "Ma ni i 500 tisuća tona, to su gluposti. Mi smo lani imali ukupan ulaz od 26 tisuća tona otpada koji ide na reciklažu. Izvezli smo robe i prodali 28 tisuća tona. O čemu pričamo. Drava radi 16 godina uzela 26 tisuća tona, to bi bilo 400 tisuća tona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo