reforme, reforme... / Vlada provela polovinu planiranih mjera za ovu godinu, a evo koje nije: 'Tri su glavne stvari...'

Je li vladajućima za vjerovati da će ove godine provesti reforme?

19.4.2019.
7:00
VOYO logo

Je li vladajućima za vjerovati da će ove godine provesti reforme možda ćemo najbolje znati ako pogledamo što su proveli od istog ovakvog prošlogodišnjeg plana. 

Počeli su s mirovinskom reformom, osnovali Državni inspektorat, regulirali Uber i time liberalizirali taksi tržište, počeli su s projektom kurikularne reforme, lakše se izdaje građevinska dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frenki Laušić iz Jutarnjeg lista je za RTL Direkt napravio analizu i zaključio da je Vlada provela polovinu planiranih mjera. Evo koje mjere nije provela. 

"Dobar dio toga mogao bi se ispuniti ove godine"

"Tu se prvenstveno radi o racionalizaciji javne uprave, o racionalizaciji zdravstvenog sektora, funkcionalnom spajanju bolnica, i reformi javne uprave i plaća u javnoj upravi. To su tri glavne stvari koje bi se u idućim godinama trebale provesti, a koje se ne provode dinamikom koja je poželjna", kazao je za Direkt novinar Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije Frenki Laušić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I još ono što se također svih ovih godina provlači, i što je predviđeno za ovu godinu, i nadamo se da će za ovu godinu i biti napravljeno, a to je racionalizacija sektora željeznice i sektora zračnog prijevoza, odnosno Croatia Airlinesa", tvrdi i zaključuje.

"Mislim da, budući da plan nije pretjerano ambiciozan, da bi se dobar dio toga mogao ispuniti ove godine i u prva četiri mjeseca iduće godine, do kada traje rok za provođenje tog plana", kazao je za Direkt Frenki Laušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo