Vlada podijeljena oko budućnosti radnika, što će biti s outsourcingom?

Outsourcing se sve više pretvara u važno političko pitanje jer sindikati organiziraju skupljanje potpisa. Pola Vlade upravo za tu diskutabilnu varijantu, a pola za drugu - tzv. spin off.

12.6.2014.
12:04
VOYO logo

Vlada premijera Zorana Milanovića snažno je podijeljena oko (ne)uvođenja outsurcinga u javne službe u državi. Na prošlotjednoj raspravi o ovom pitanju, sedam ministara podržalo je uvođenje outsourcinga, drugih sedmoro je bilo za takozvani spin off, a ministar uprave Arsen Bauk, ostao je suzdržan, doznaje se iz Banskih Dvora, piše Jutarnji list.

Outsourcing se sve više pretvara u važno političko pitanje jer sindikati organiziraju skupljanje potpisa, kako bi na referendumu srušili vladinu odluku o outsourcingu. U situaciji kada vladu ne podržava tri četvrtine građana, u Milanovićevom kabinetu očigledno postoje razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Outsourcing ili Spin off

Outsourcing podrazumijeva da bi čistačice, kuhari, zaštitari ili domari u javnim i državnim poduzećima ubuduće radili kod privatnika, što bi smanjilo troškove u proračunu. Spin off znači da bi državne institucije osnovale tvrtke u koje bi prebacili ove ljude, i na taj način bi se izbjegla opasnost da neki od njih izgube posao u privatizaciji.

Pola vlade je za jednu varijantu, a pola za drugu. Odluka bi - ako se nešto ne promijeni - trebala biti donesena idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo