VJERUJETE LI? / 'Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno'

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Konstituirajuća sjednica Hrvatskoga sabora održat će se u 12 sati. Konstituirajuću sjednicu osmog saziva Hrvatskoga sabora sazvala je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu, 23

28.12.2015.
7:39
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

Sabor se, prema Poslovniku, konstituira izborom svoga predsjednika.

Do izbora predsjednika Sabora sjednici privremeno predsjeda predsjednik Sabora iz prethodnog saziva, a u slučaju njegove spriječenosti, najstariji nazočni izabrani zastupnik. Na konstituirajućoj sjednici Sabor bira i Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a može birati i potpredsjednike Sabora, tajnika Sabora i tajnika sjednice Sabora, te druga radna tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PO DOBROM OBIČAJU' /

Reiner se nada da će ga izabrati jednoglasno; nada se i viđati svoje pacijente

Image
'PO DOBROM OBIČAJU' /

Reiner se nada da će ga izabrati jednoglasno; nada se i viđati svoje pacijente

Mandatno-imunitetno povjerenstvo na konstituirajućoj sjednici podnosi izvješće Saboru o provedenim izborima za zastupnike u Sabor i imenima izabranih zastupnika, o podnesenim ostavkama na zastupničku dužnost i dr. Nakon što Sabor prihvati izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva o provedenim izborima, pred predsjedateljem Sabora zastupnici ili zamjenici zastupnika daju prisegu.

Reiner se nada da će biti jednoglasno izabran, SDP neće predložiti nikoga

Izabrani zastupnik HDZ-a akademik Željko Reiner potvrdio je da je on kandidat Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista za predsjednika Hrvatskoga sabora, a očekuje da će biti izabran jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP neće predložiti nikoga za predsjednika Sabora", rekao je nakon sjednice izabranih zastupnika SDP-a član Glavnog odbora stranke, Peđa Grbin.

Tekst prisege glasi: "Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo