pumpaj, pumpaj / Visinske pripreme golih 'revolucionarki' za Euro!

Članice feminističke organizacije Femen, koje su se proslavile osebujnim načinom izražavanja mišljenja, svakodnevno vježbaju sklekove i trbušnjake, kao i koreografiju performansa kao bi spremne dočekale Euro.

24.5.2012.
13:16
VOYO logo

Unatoč tome što već i ptice na granama znaju kako članice feminističke organizacije Femen imaju osebujan način iskazivanja svog mišljenja, rijetki su upoznati s činjenicama kako je započela njihova borba.

Naime, one su se prvotno počele baviti problemima prostitucije, seks turizma i trafficinga u Ukrajini, a te teme su ostale i danas glavna motivacija njihovih akcija.

Projekt nazvan Ukrajina nije bordel zadnja je u nizu akcija kojima se protive Europskom nogometnom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Ukrajini i Poljskoj, prenosi Libela.org.

Članice ove organizacije, koje se služe svojim golim tijelima kako bi privukle pažnju na teme koje problematiziraju, smatraju kako će održavanje nogometnog natjecanja u njihovoj državi, koja već vodi bitku s eksploatacijom žena, dodatno pogoršati situaciju.

Osim toga, one upozoravaju na težak položaj žena uvučenih u seks-industriju, a ogorčene su i ponašanjem turista koje traže 'laku zabavu'. Prema njihovim riječima, oni se u potrazi za 'damama noći' prema svim ženama ponašaju kao prema prostitutkama te konstantnim seksualnim uznemiravanjem dovode do elementarnog oblika zlostavljanja.

Uz to, ističu kako većina radnica dolazi iz jugoistočne Europe te su zbog siromaštva prisiljene baviti se 'najstarijim zanatom na svijetu', stoga, ističu kao jedan od svojih ciljeva i borbu protiv rodno uvjetovanog siromaštva.

Iako su ih mnogi kritizirali kako nisu ništa bolje od brojnih starleta koje se skidaju za novac, ove ukrajinske feministkinje naglašavaju da na golotinju i žensko tijelo gledaju kao na sredstvo političke akcije.

Unatoč tome što se prosječnom promatraču ili promatračici njihove akcije čine kao jednostavne i bez mnogo sadržaja, one se redovno i budno spremaju za svoje performanse.

Svakodnevno vježbaju trbušnjake i sklekove kako bi spremno iskusile policijsku brutalnost na vlastitoj koži.

Pogledajte visinske pripreme ovih revolucionarnih djeva s vjenčićima cvijeća oko glave!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo