Više ne mogu, ispisat ću se sa Fejzbuka

Za mene svi na Fejzbuku znaju da san izrazito tolerantna osoba jer primam među prijatelje i ljude koji različito misle.

9.1.2012.
11:10
VOYO logo

Ja ovo više ne mogu izdržat. Ispisat ću se sa Fejzbuka. Nakon svakog društveno-političkog događanja u zemlji, meni sa liste prijatelja izleti najmanje deset ljudi. Kako se šta dogodi, mi se svi međusobno zakrvimo i isposvađamo. Problemi su počeli još onda kad se Sanader nakon dužeg izbivanja pojavija u Saboru i pokuša nać misto za sist. Malo su ga šetali livo, malo desno, jedva se nekako smistija. E, tad je po ciloj zemlji, a najviše po Fejzbuku, počelo prepucavanje oko toga je li to bilo sramotno ili nije, i da li on kao takav (znate kakav) uopće ima pravo više se tu pojavit, pa još i sidit.

Kako šta je sanja?

Nije se stiga dobro ni namistit u stolici, privelo ga. Onda san morala, ne svojom voljom, pratit kako mu je u pritvoru. Oni njegovi su se brinili je l' mu ćelija dovoljno udobna, oni šta ga ne vole brinili su se je l' mu ćelija dovoljno neudobna. Pa tako danima. Na svim medijima informacije o tome kad je ruča, šta je večera, je l' mu izaša koji prištić, je l' bija u šetnji, ako je zašto je, ako nije zašto nije, je l' spava, je l' se naspava i šta je sanja... Kako šta je sanja? Pa jasno je da je oduvik sanja Hrvatsku, a zna se da na ovin prostorima svako ko sanja Hrvatsku završi u zatvoru, prije ili kasnije. Kad je on u pitanju, šteta šta je tamo završija kasnije, a ne prije, jer da je završija prije, bilo bi nan više Hrvatske ostalo. Za kasnije. U svakom slučaju, bez obzira na nesretno zaglavljivanje u zatvoru, ono šta je on dobija sanjanjem Hrvatske, drugi Hrvati mogu samo sanjat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazni rezultati izbora

Aj, taman se to nekako sleglo, krenile rasprave u vezi Jacinog dolaska na njegovo misto. A, majko moja, šta san sve tada pritrpila! Te vakva je, te nakva je. Te ista je ka on, te još je i gora od njega. Tu su se još umišale i neke feministice, koje su tvrdile da određeni (muški) slojevi društva ne žele Jacu za premijerku samo zato šta je – žensko. Kad je to na mom Fejzbuk profilu izjavila jedna gospođa, čovik koji je do tada bija i moj i njen prijatelj, odgovorija joj je da to nije istina, jerbo da on nije seksistički nastrojen i da takvu glupu tvrdnju može izvalit samo – žensko. Narafski, poslin toga više niko s nikim nije bija prijatelj.

O poraznim rezultatima zadnjih parlamentarnih izbora neću ni govorit. Najmanje petnajst ljudi je tada izgubilo zastupničko misto na mojoj friend listi. Ne samo da smo zaratili oko dvi glavne stranke, nego su se simpatizeri Kukuriku koalicije, naprimjer, između sebe dokačili jer ih je pola izjavilo da neće glasat za Kukuriku zbog, da prostite, onoga Čačića. Ja osobno nemam ništa protiv njega, lipo je stavljen čovik i figura, jedino šta je malo rastresen dok vozi. A ko ne bi bija rastresen baveći se njegovim poslom. Malo me je straj kako li će tek rastresen postat sad kad krene smišljat kako spasit hrvatsko gospodarstvo. Bilo bi najboje da se okani vožnje dok nas ne spasi. Čak i ako ne spasi hrvatsko gospodarstvo, bit ćemo na neki način spašeni samim tim šta neko vrime nije vozija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži se čovjek od povjerenja

Ovi neki su rekli da nemaju povjerenja u njega zbog tih njegovih sitnih prometnih prekršaja, a drugi su odgovarali da nije u redu diskvalificirat cilu koaliciju zbog tog jednog jedinog čovika u kojeg nemaju povjerenja. Ipak, njima je bilo lakše nego simpatizerima HDZ-a, koji su shvatili da im je u stranci osta još samo jedan čovik u kojega imaju povjerenja. Jedino šta još nisu otkrili koji je to.

Fala ti, bože, prošli su i izbori, taman san mislila da ću odmorit, kad, eto ti ga đavle, doša red i na Milanovića. Bome, nije mu tribalo puno da i on unese razdor među moje Fejzbuk prijatelje. Sve su mu nekako tolerirali, dok se nije počeja, ničim izazvan, po mišljenju nekih, neumjesno afirmativno izjašnjavat o Tuđmanu i o herojima-a-ne-zločincima. E, onda je krenilo. Te Milanović nije ljevičar nego desničar. Pa je licemjer, pa nije, pa izneverija je svoje glasačko tijelo, pa ne nego je civiliziran i kulturan. Dok si reka gong, s moje liste izletilo još petnajst ljudi! Ako se ovi naši političari malo ne saberu, uništit će mi društveni život. A za mene svi na Fejzbuku znaju da san izrazito tolerantna osoba jer primam među prijatelje i ljude koji različito misle. Ma primila bi ja i one šta uopće ne misle, ali na te šta se izjašnjavaju ka Kerumovi simpatizeri tamo jednostavno još nisan naletila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo