NIŠTA IM NIJE SVETO / Videonadzor na groblju se počeo isplaćivati: Snimili kradljivice kako besramno kradu svijeće i cvijeće s grobova

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jedna oštećena obitelj kradljivicu je odlučila tužiti dok su vlasnici drugog groba zauzeli stav da je javno sramoćenje dovoljna kazna

14.6.2023.
10:08
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Općina Podturen u Međimurju uvela je videonadzor na lokalnom groblju nakon što su s grobnih mjesta nestajale svijeća i cvjetni aranžmani. Zahvaljujući kamerama na tri općinska groblja uspjeli su snimiti kradljivicu koja je usred bijela dana s tuđih grobova uzimala cvijeće i stavljala ga u vrećicu, a ubrzo i drugu koja je krala svijeće.

"Nismo mogli utvrditi tko je to, pa smo odlučili to objaviti na stranici općine. Nek' ljudi vide, netko će je prepoznati i potrajalo je neko vrijeme, jer nije s našega područja nego iz drugih općina", objasnio je Perica Hajdarović, načelnik općine Podturen, za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna oštećena obitelj kradljivicu je odlučila tužiti dok su vlasnici drugog groba zauzeli stav da je javno sramoćenje dovoljna kazna.

Punili traktorske prskalice

Kamere su također zabilježile kako su pojedinci na grobljima vodom punili traktorske prskalice od po nekoliko stotina litara, pa je općini postalo jasno i zašto u vrijeme nekih radova u polju dobivaju velike račune za vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se 26.000 eura koliko je općina uložila u kamere vrlo brzo počelo isplaćivati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo