VIDEO: / Novo snažno nevrijeme u Italiji – tijekom dana stiže do Hrvatske

Nevrijeme je tijekom jučerašnjeg dana žestoko pogodilo područje Dalmacije. Zbog olujnog juga stvarali su se visoki valovi koji su na obalu izbacivali veliko kamenje i potapali brodice.

20.11.2013.
9:48
VOYO logo

Snažna ciklona poharala je područje Italije i odnijela 20 života. Nakon toga se preko Jadrana premjestila do hrvatske obale, gdje trenutno puše jako jugo, a olujni vjetar je tijekom utorka stvarao velike valove koji su potapali brodice.

Ciklona koja je pogodila hrvatski dio Jadrana došla je preko Italije, gdje je u nevremenu život izgubilo 20 ljudi, a zabilježena je i vrlo velika materijalna šteta. Osim snažnog vjetra, probleme stvara i vrlo velika kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuju se nove ciklone i nastavak lošeg vremena

Problemi za Italiju nisu završeni. Naime, iako oborine nisu jake kao prethodnih dana, zbog snažnog se vjetra i nepovoljnih prilika stvaraju tornada i pijavice na više lokacija.

//www.youtube.com/embed/Ox-gRJKsP0A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova ciklona se trenutno premješta preko središnjeg dijela Italije, dalje prema istoku, te se očekuje da će se njezin centar tijekom današnjeg dana naći iznad Jadrana, no, srećom, u oslabljenom obliku.

Ipak, uz hrvatsku obalu mogu se očekivati jaki vjetrovi koji će i dalje stvarati probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, prognostičari ne najavljuju smirivanje vremena, nego upravo suprotno, prognoziraju stvaranje novih ciklona nad Italijom i daljnji nastavak loših vremenskih prilika i na području Hrvatske.

Šaljite nam fotografije posljedica nevremena iz svoga kraja na vijesti@portal.net.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo