VIDEO: / 'Ne možemo svi biti isti i imati ista prava'

6.7.2011.
17:06
VOYO logo

"Bez naših branitelja ne bi bilo ni ovog visokog doma, ne bi bilo ni ove današnje rasprave, ne bi bilo ni hrvatske države. Branitelji ne traže milost. Oni samo traže čast i dostojanstvo. I naša je povijesna, politička i domoljubna dužnost da im to i damo", riječi su kojima je šef Kluba HDZ-a Andrija Hebrang pozvao saborske zastupnike da prava hrvatskih branitelja podignu na razinu ustavnog zakona. I očekivano izazvao žustru raspravu u sabornici jer oporba ne odustaje od svog stajališta da je ustavni zakon o braniteljima tek puki predizborni trik, posebice zato što za izglasavanje takvog zakona u Saboru treba dvotrećinska većina.

"Otpada prigovor da je riječ o predizbornom trku jer izmjene nije tražila stranka niti ih je tražila Vlada. To je prijedlog hrvatskih branitelja", uvjeravao je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Đakićevoj meti Pančić i Pusić

No, pomirljivog Hebranga "zasjenio" je njegov stranački kolega Josip Đakić, koji je prvo nabrojio sve "nedomoljubne grijehe" SDP-ovog ministra branitelja Ivice Pančića, a potom je napao i HNS-ovu zastupnicu Vesnu Pusić.

"Ne možemo biti svi isti u Republici Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava. Nema toga čime biste vi, zastupnice Pusić, osudili hrvatske branitelje da su bili agresori u Bosni i Hercegovini, a vi ste bili u Americi, nema te cijene kojom biste vi iz klupa govorili o nekakvim jednakopravnim statusima", rekao je Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Vesne Pusić nije se dugo čekao.

"Temelj je svake pravne države da su po Ustavu i zakonu svi ljudi jednaki. Možemo biti jednaki i svi ćemo biti jednaki", poručila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burića opet izbacili iz sabornice

HDSSB-ov Dinko Burić opet je napao HDZ-ovu vlast, a Ivanu Jarnjaku, koji je danas predsjedavao u Saboru, dao je žuti karton uz "prijetnju" da će na izborima dobiti i crveni. Ubrzo je izbačen iz sabornice.

"Moramo biti svjesni da je predlagatelj zakona Vlada HDZ-a, ista ona koja godinama nemilosrdno locira, identificira, uhićuje, u zatvore transferira i presuđuje upravo hrvatskim braniteljima", rekao je Burić, nakon čega ga je Jarnjak prekinuo i podsjetio kako u Hrvatskoj postoji trodioba vlasti koja se mora poštivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić se nije dao omesti, te je Jarnjaku poručio da ga ne ometa i nastavio svoje izlaganje. Nakon što je vrijeme za izlaganje isteklo, Jarnjak je Burića opet pokušao prekinuti, nakon čega se ovaj okrenuo i prvo mu pokazao žuti karton, a onda mu "zaprijetio" da će na izborima dobiti i crveni.

"To je tipično za vas. Ja sudim, ja tužim i ja vješam", odgovorio je Jarnjak tjerajući Burića iz sabornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201105200861006

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo