Najvažniji gradski projekt / Evo kako izgleda zagrebački rotor: Radovi napreduju bez problema! Mogao bi biti završen i prije roka

Sve uredno funkcionira, nije bilo nikakvih nepredviđenih situacija. Intenzivno se krenulo u gradnju podvožnjaka

29.7.2019.
22:29
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jedno od najvećih zagrebačkih gradilišta - remetinečki rotor i rekao da bi radovi trebali završiti u travnju 2020. 

Projekt je vrijedan 333 milijuna kuna. Bandić kaže da mu je ovo, uz sljemensku žičaru, najvažniji gradski projekt. Trenutačno se radi na pristupnim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se to sve napravi, negdje u travnju sljedeće godine jer je rok dvadeset mjeseci, svakodnevne gužve i nesreće će biti prošlost, bit ćemo sretni", rekao je zagrebački gradonačelnik.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A najveće gradilište u Hrvatskoj posjetio je i novinar RTL-a Boris Mišević koji je u razgovoru s voditeljem projekta Goranom Radićem saznao kada bi se prvi automobil mogao provozati novim zagrebačkim rotorom. 

"Ovo je najveći projekt u mojoj karijeri, svaki je na svoj način poseban, a ovaj je stvarno specifičan. Podvožnjaci koji se trenutno rade su vrlo zahtjevni jer je prvo trebalo izmjestiti sve instalacije koje su se tu nalazile, zatim je trebalo napraviti zaštitu građevne jame, i možemo vidjeti da je sve dobro napravljeno. Sve uredno funkcionira, nije bilo nikakvih nepredviđenih situacija. Intenzivno se krenulo u gradnju podvožnjaka od kojih bi ovaj istočni trebao biti gotov potkraj kolovoza. Radovi na rotoru su vrlo zahtjevni i dugotrajni, a zapadni dio trebao bi biti gotov do početka listopada. Prvi automobil rotorom bi se mogao provozati već krajem ožujka 2020., tj. početkom travnja. Rade se četiri nadvožnjaka, na Remetinečkoj cesti je trenutno u fazi radova i podvožnjak, proširuju se ceste, dodaju vozni traci", govori za RTL Danas voditelj projekta Goran Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo