VIDEO: / Bebić odbio stanku zbog smrti Đure Brodarca

Nakon što je u srijedu ujutro u osječkoj bolnici umro general Đuro Brodarac, HDSSB-ovac Dinko Burić je od Luke Bebića zatražio stanku, no on je to odbio.

13.7.2011.
13:06
VOYO logo

Velika svađa izbila je ujutro u Hrvatskom saboru, zbog čega je sjednica naposljetku i prekinuta. Naime, zastupnik HDSSB-a Dinko Burić zatražio je da se napravi stanka, te da se nakon toga raspravlja o okolnostima u kojima je umro general Đuro Brodarac, koji je jutros preminuo u osječkoj bolnici.

Predsjednik Sabora Luka Bebić njegov zahtjev je odbio, te je u tom trenutku svađa i počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Malo je degutantno što uopće otvaramo raspravu o tome. Ja mislim da vi na nedoličan i nepriličan način želite o tome govoriti i iskoristiti tu situaciju. Ja vam to tvrdim, to je moje mišljenje'', poručio je Bebić.

Vidno uzrujani Burić upitao je Bebića da ''kako on može znati na koji način će govoriti'', na što mu je Bebić rekao da ne prikuplja političke poene na ''takav jeftini način''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Toleriram svakoga i ne može mi nitko reći. Izvolite sjesti! Vršite nasilje nad cijelim Hrvatskim saborom'', poručio mu je Bebić.

''Gospodine predsjedniče, nemojte to činiti. Sramota je da se u Hrvatskom saboru ne može govoriti o ovom tragičnom događaju'', zavapio je Burić, nakon čega je Bebić prekinuo sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi HDSSB-ovci izbačeni iz sabornice

Nakon što je u 10.45 sati ponovno počela sjednica Hrvatskoga sabora, Burić je ponovno u ime kluba zastupnika HDSSB-a zatražio stanku od 10 minuta, te je svoj zahtjev ponavljao 'kao navijen', čak i u trenutku dok mu je Bebić izrekao opomenu uz oduzimanje riječi, sve dok Bebić straži Sabora nije naredio da Burića izbace sa sjednice.

''Sram vas bilo, predsjedniče Hrvatskog sabora. Počeli ste strahovati od onoga što mislite da bih rekao. Ne mogu vjerovati!'', poručio je Burić, te je saborskoj straži rekao da će sam izaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, rasprava nakon toga nije prestala. Zoran Vinković inzistirao je na stanci, pa je Bebić i njega odlučio udaljiti iz sabornice. Odmah nakon Vinkovića raspravu je nastavio HDSSB-ov Boro Grubišić, koji je također zatražio stanku od 10 minuta, nakon koje bi se raspravljalo o smrti Đure Brodarca.

''Nemojte praviti cirkus od ovoga Sabora. Narod i tako misli da je ovo cirkus'', rekao je Grubišić, a njegov govor počeo je prekidati dio zastupnika, na što im je poručio da ga ne prekidaju ''jer ima on i megafon''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Bebić i njega izbacio iz sabornice.

Ivan Drmić je, kao i njegovi izbačeni stranački kolege, tražio stanku uime svog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tražim pauzu. Tri četvrtine mog kluba ste izbacili. To je nezapamćeno u povijesti ovog visokog tijela. Tražim stanku da zauzmemo stav kako nastaviti dalje raditi u ovom domu'', rekao je Drmić.

S obzirom na to da je inzistirao na stanci, i on je izbačen iz sabornice, ali njega je izbacio Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrt hrvatskog generala Đure Brodarca nije ništa drugo nego ubojstvo s predumišljajem. Njegovi su ubojice izdajnici iz vrhova HDZ-ove politike na čelu s Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom. Po nalogu Bruxellesa i Washingtona hrvatski generali završavaju u zatvorima, a, evo, sada nažalost i umiru u kazamatima, bilo u Hrvatskoj ili drugdje u svijetu. Poručio je to Dinko Burić, koji je sa svojim kolegama Ivanom Drmićem, Borom Grubišićem i Zoranom Vinkovićem održao konferenciju za novinare nakon što su sva četvorica izbačena iz sabornice. Osim ovih teških optužbi, Burić se pitao i tko je sljedeći i što slijedi.

"Hrvatski general Đuro Brodarac bio je teško bolestan i nije bilo razloga da ga se strpa u ćeliju od šest četvornih metara. Šestorica zatvorenika na ovim paklenim vrućinama... Smrt hrvatskog generala Đure Brodarca ostat će upamćena i obilježena, njegova je krv na rukama HDZ-ovaca", poručio je Burić te dodao da izgleda kako je jedini dobar hrvatski branitelj mrtav branitelj. Poručio je i da izdajnička HDZ-ova vlast samo obilježava smrti hrvatskih branitelja, pali svijeće i polaže cvijeće, a u isto vrijeme hrvatske branitelje nemilosrdno locira, identificira, uhićuje i transferira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija Vlm

specijal-201012070191004-Đuro Brodarac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107130133006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo