SURADNJA S AUTOINDUSTRIJOM / Veliki uspjeh hrvatske tvrtke: Lipik Glas proizvodit će vjetrobranska stakla za londonske taksije

Image

Prototipna vjetrobranska stakla se već isporučuju, a njihova serijska proizvodnja započet će na ljeto

17.2.2017.
11:49
VOYO logo

Hrvatska tvrtka Lipik Glas ove godine će početi proizvoditi vjetrobranska stakla koja će ugrađivati u londonske taksije, piše Lokalni.hr. Suradnja s kupcem iz autoindustrije počela je prije dvije godine kada su Lipičani dali prvu ponudu za projekt koji je sada krenuo u realizaciju.

Prototipna vjetrobranska stakla se već isporučuju, a njihova serijska proizvodnja započet će na ljeto. "Mi i inače jako puno radimo za engleske proizvođače automobila, a posao s taksijima dobili smo zahvaljujući tome što se radi o manjim serijama za koje smo specijalizirani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o vrlo značajnom poslu, jer to su za nas dosta velike količine. Planirana razina proizvodnje je do 7.000 taksija godišnje, što će u budućnosti činiti desetak posto naših prihoda", rekao je direktor tvrtke Danijel Zadjelović.

U lipičkoj staklani pri kraju je dovršenje prošlogodišnjeg započetog investicijskog ciklusa vrijednog 3,6 milijuna eura, kojim će tvronica dobiti oko 1.500 četvornih metara novog proizvodnog prostora i novu tehnologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova linija proizvodnje lipičke staklane trebala bi biti puštena u pogon oko 15. ožujka, a najveći dio proizvodnje i dalje će se odnositi na kaljena i laminirana stakla za auto-industriju.

"U posljednjih nekoliko tjedana zaposlili smo tridesetak novih djelatnika, tako da ih je danas u tvornici ukupno 205. U iduće dvije godine planiramo investirati po 15 milijuna kuna godišnje u nove strojeve i proizvodne hale", rekao je Zadjelović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo