MINISTAR U SUKOBU INTERESA / Varga o presudi Upravnog suda: 'Ja to gledam optimistički, bitka nije izgubljena'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Upravni sud presudio je prije nekoliko dana da je Varga bio u sukobu interesa jer je CIMS-u, čiji je bio osnivač, dodijelio 50.000 kuna za organizaciju jedne konferencije

8.7.2015.
13:59
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je u srijedu, komentirajući presudu Upravnog suda u Zagrebu da je bio u sukobu interesa kada je udruzi Centar za izvrsnost medicinskih struka (CIMS) dodijelio 50.000 kuna, da "bitka nije izgubljena" jer njegov pravni tim smatra da može ići dalje s pravnim sporom.

Image
dodijelio novac CIMS-u /

Upravni sud potvrdio da je ministar Varga bio u sukobu interesa

Image
dodijelio novac CIMS-u /

Upravni sud potvrdio da je ministar Varga bio u sukobu interesa

"Ja to gledam čisto optimistički, bitka nije izgubljena, sud je donio odluku kakvu je donio i pravni tim smatra da se može ići dalje s pravnim sporom", rekao je Varga nakon sjednice Vlade odgovarajući na upit hoće li platiti kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni sud presudio je prije nekoliko dana da je Varga bio u sukobu interesa jer je CIMS-u, čiji je bio osnivač, dodijelio 50.000 kuna za organizaciju konferencije na temu "Renesansa primarne zdravstvene zaštite".

CIMS je osnovan 2011. i Varga mu je bio predsjednik do ožujka prošle godine, a u lipnju je toj udruzi Ministarstvo zdravlja, kojem je Varga tada već bio na čelu, odobrilo pokroviteljstvo nad konferencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Vargu je za to kaznilo s 20.000 kuna navodeći da je "zlouporabio posebna prava koja proizlaze ili su potrebna za obavljanje dužnosti ministra".

Varga se na tu odluku žalio Upravnome sudu koji je, prema objavljenoj odluci, djelomično uvažio njegovu tužbu, ali i odlučio da je ministar "zlouporabio pravo da temeljem svoje diskrecijske odluke prihvati pokroviteljstvo koje je obuhvaćalo i dodjelu financijskih sredstava udruzi CIMS".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo