pokazatelji i obećanja / Plenković na sjednici Vlade: 'Inflacija usporava. Vratit ćemo 10 posto ukinutih mirovina braniteljima'

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Sjednica Vlade održala se u četvrtak, 2. veljače 2023., u 12.30 sati, u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

2.2.2023.
12:30
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Na 189. sjednici Vlade u četvrtak raspravljalo se o aktualnom stanju vezanom za potres, o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu za 2023., o prijedlogu odluke o sudjelovanju hrvatskih vojnika u simulacijskoj vježbi upravljanja u krizama NATO-a i drugim točkama na dnevnom redu.

Premjer Andrej Plenković osvrnuo na brojke Državnog zavoda za statistiku u pogledu inflacijskih kretanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o usporavanju stopa inflacija na 12,7 posto u siječnju. Već drugi mjesec zaredom imamo obrnuti trend. Zahvaljujući potezima Vlade smanjen je inflacijski pritisak. Slovačka, Estonija, Latvija i Litva ima veću inflacijsku stopu od Hrvatske", kazao je premijer.

Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Osvrnuo se na poboljšanje mirovinske situacije za hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je vraćanje ukinutih 10 posto mirovina za branitelje i njihove obitelji pet posto od 1. srpnja ove godine te pet posto od 1. siječnja iduće.

"Plan Vlade je ukinuti zakon na mirovine po posebnim propisima za 62 tisuće branitelja u potpunosti do 1. siječnja iduće godine", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je ministru branitelja Tomi Medvedu na završetku veteranskog centra u Sinju u kojemu je otvoreno i 30 novih radnih mjesta.

Ministar Medved izvijestio je o napretku revitalizacije Sisačko-moslavačke županije. Kazao je da je do kraja 2023. predviđeno ulaganje 223 milijuna eura u to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar građevine Branko Bačić kazao je kako je bio nazočan u Gvozdu gdje se izgrađuje 26 stanova. Rekao je kako se realizira time projekt Središnjeg ureda za obnovu kojim je planirana izgradnja 20 višestambenih zgrada sa 308 stanova.               

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo